Provozuje:
Juris Real Estate

Knihovny ve čtvrtek zavřou.

Své služby proto nabídnou on-line.

Knihovny ve čtvrtek zavřou.

autor. JURIS REAL, ČTK

Své služby proto nabídnou on-line.

Mnohé knihovny v České republice, které mají z důvodu vládních nařízení a aktuální pandemické situace od 22. října do odvolání zavřeno, své služby nabídnou on-line. Dále ubezpečují čtenáře, že výpůjčky budou čtenářům prodlouženy a bude rovněž lhůta pro vyzvednutí připravených knih tak, aby je bylo možno vyzvednout po otevření knihoven. Vyplývá to z jejich informací. "Všechny nezpožděné výpůjčky a splněné rezervace automaticky prodlužujeme do týdne od 23. listopadu. Zpozdné nenabíhá až do neděle 15. 11. A v případě prodloužení vládního lockdownu bude tato lhůta prodloužena. Zrušené akce se snažíme převést do online podoby. V plánu jsou záznamy rozhovorů se spisovateli a cestovateli, živé přenosy koncertů, debat i autorského čtení," sdělila mluvčí Městské knihovny v Praze Lenka Hanzlíková. "Aktuální pozvánkou je on-line autorské čtení Jiřího Hájíčka z jeho nové knihy Plachetnice na vinětách. Setkání s autorem se uskuteční v úterý 27. října na facebooku knihovny. Knihovna nabízí ke stažení velký výběr e-knih," doplnila.

V případě Národní knihovny ČR nebudou studovny a vnitřní veřejné prostory v Klementinu či pražské Hostivaři přístupné pro veřejnost. Služby bude Národní knihovna poskytovat on-line. Podrobnější informace naleznou uživatelé na webové stránce www.nkp.cz. Stávající výpůjčky a rezervace knih budou automaticky prodlouženy do 30. listopadu. "O zpřístupnění všech digitalizovaných titulů prostřednictvím aplikace Kramerius se intenzivně jedná s kolektivními správci autorských práv. Národní knihovna vyvíjí maximální úsilí, aby se čtenáři ke svým titulům dostali alespoň ve virtuálním prostředí, jak tomu bylo v jarních měsících," uvedl generální ředitel Národní knihovny Vít Richter. V průběhu jarního uzavření knihoven Národní knihovna po dohodě s kolektivním správcem autorských práv Dilia zpřístupnila studentům a pedagogům vysokých škol dočasně on-line přes 206.000 titulů monografií a periodik.

Také Vědecká knihovna v Olomouci na svém webu uvedla, že všechny výpůjčky budou čtenářům prodlouženy, včetně rezervovaných knih. Prodloužena bude rovněž lhůta pro vyzvednutí připravených knih tak, aby je bylo možno vyzvednout po otevření knihovny. Veřejnost může i nadále používat její elektronické služby.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»