Provozuje:
Juris Real Estate

Klesající úroky u hypotečních úvěrů už mají jen psychologický efekt.

Podle aktuálních údajů Fincentrum Hypoindexu klesla v únoru průměrná úroková sazba u hypoték o sedm setin procentního bodu na 2,27 procenta. Objem poskytnutých hypoték vzrostl o 1,4 miliardy korun na 11,632 miliard korun.

Klesající úroky u hypotečních úvěrů už mají jen psychologický efekt.

autor. JURIS REAL

Podle aktuálních údajů Fincentrum Hypoindexu klesla v únoru průměrná úroková sazba u hypoték o sedm setin procentního bodu na 2,27 procenta. Objem poskytnutých hypoték vzrostl o 1,4 miliardy korun na 11,632 miliard korun.

Nízké sazby a různé akce přivedly do hypotečních bank pro hypoteční úvěr 6 719 klientů, což bylo o 793 lidí více než v lednu.

„Rekordně levné hypotéky jsou jedním z hlavních stimulů pro pořízení vlastního bydlení, nicméně snížení velmi nízkých úrokových sazeb o setiny procenta bych již tolik nepřeceňoval. Jde spíš o psychologický efekt, kdy všichni vnímají, že hypotéky jsou levné a koupě bytu či domu je nyní výhodnější než v dobách, kdy byly úroky například 5 procent. Rozdíl v řádu několika setin procenta se totiž v konečných cenách projevuje jen nepatrně, navíc lidé mají možnost velkou část úroků si odečíst z daní,“ říká Evžen Korec, generální ředitel společnosti EKOSPOL, lídra bytové výstavby v České republice. „Hlavním motorem prodejů je především široká a neustále doplňovaná nabídka takzvaných superlevných bytů. Loni se v Praze prodalo 5 950 nových bytů a letos by prodejní číslo mohlo dosáhnout až hranice 6 500 bytů. Svůj podíl na tom zcela určitě bude mít i EKOSPOL. Například tento týden jsme uvedli do prodeje již osmou etapu projektu Panorama Kyje a v polovině dubna představíme zbrusu nový projekt s 800 byty v Praze a v první etapě do prodeje pustíme 250 bytů,“ uzavírá Evžen Korec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»