Provozuje:
Juris Real Estate

Každý osmý dospělý se bojí, že se bude muset přestěhovat.

Každý osmý dospělý v České republice má obavy z toho, že bude muset v příštích 12 měsících opustit své bydlení. Ukázal to výzkum o dostupnosti bydlení, jehož výsledky na tiskové konferenci představili zástupci Charity ČR a katolické církve.

Každý osmý dospělý se bojí, že se bude muset přestěhovat.

autor. JURIS REAL, ČTK

Každý osmý dospělý v České republice má obavy z toho, že bude muset v příštích 12 měsících opustit své bydlení. Ukázal to výzkum o dostupnosti bydlení, jehož výsledky na tiskové konferenci představili zástupci Charity ČR a katolické církve.

Průzkum pro ně v září provedla agentura Median, zapojilo se do něj 1 019 lidí nad 18 let. Většina z nich míní, že bydlení je špatně dostupné.

"Obava ze ztráty bydlení je jedna z největších obav. Znamená to ztrátu domova. V lidech to vyvolává pocit ohrožení. Jen čtyři procenta lidí si myslí, že bydlení je dobře dostupné. Procento je velmi nízké. Je to problém napříč populací a napříč všemi regiony," řekl ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Podle jeho názoru se dá očekávat, že se situace v tuzemsku zhorší. Podotkl, že se průzkum konal ještě před vypuknutím druhé koronavirové vlny, která omezila práci a finanční příjmy. Od listopadu je také nutné splácet odložené splátky.

Celkem 12 procent lidí se obává, že se bude muset v příštích 12 měsících přestěhovat jinam. Tři z deseti dotázaných mají strach, že ve stáří budou mít problém sehnat vhodné bydlení. Polovina má obavy, že se nepodaří obstarat bydlení pro jejich děti.

Podle zhruba tří pětin respondentů je bydlení v ČR obecně špatně dostupné. V místě bydliště již špatnou dostupnost vnímá 71 pct lidí.

"Obavy se zhoršují. Tam, kde bydlím, vidím horší problém. Většinou to bývá naopak. Lidé v průzkumech říkají: U nás doma to ale není tak hrozné. To, že se problém zvětšuje, ukazuje jeho naléhavost," uvedla socioložka České biskupské konference Kateřina Pulkrábkové.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»