Provozuje:
Juris Real Estate

KVĚTINOVÝ DŮM ROZKVETE DÍKY SVÉ AKTIVNÍ FASÁDĚ.

Květinový dům společnosti Flow East na Václavském náměstí slibuje vysoce ekologický design s využitím nejnovějších environmentálních technologií, což zahrnuje například tzv. „aktivní fasádu“.

KVĚTINOVÝ DŮM ROZKVETE DÍKY SVÉ AKTIVNÍ FASÁDĚ.

autor. JURIS REAL

Květinový dům společnosti Flow East na Václavském náměstí slibuje vysoce ekologický design s využitím nejnovějších environmentálních technologií, což zahrnuje například tzv. „aktivní fasádu“.

Tento zodpovědný přístup k rozvoji center měst odráží tradici přetrvávající po celá staletí.

V každém období vývoje architektury se klienti a jejich architekti snažili postavit ty nejefektivnější, ale současně uživatelsky pohodlné budovy s aspekty reflektující lidské zdraví.

Květinový dům si klade za cíl pokračovat v této tradici a nastavit nový standard nejen pro Václavské náměstí, ale pro celé hlavní město Praha.

Na přelomu 19. a 20. století došlo k výraznému posunu ve způsobu, jakým byly budovy stavěny a obsazovány. S rozvojem tzv. chicagské školy, která pro formování budov využívala železo a ocel, s vynálezem výtahu a všeobecným zavedením elektrického osvětlení mohli architekti zcela přeorganizovat původní hierarchii prostoru, která přetrvávala od dob starého Říma.

Moderní směr, ztělesněný tzv. mezinárodním stylem, přinesl jednoduché struktury využívající beton, ocel a sklo, maximalizující flexibilitu rozvržení prostoru a umožňující plnou svobodu fasády ve srovnání s předchozími strukturními omezeními.

Díky zbavení se nosné funkce získala fasáda příležitost stát se dynamickou „pokožkou“, která řídí vstup světla, upravuje hladinu soukromí, definuje pohledy dovnitř a ven, reguluje větrání a poskytuje ochranu před horkem a chladem.

Design Květinového domu představuje evoluční vývoj architektonických principů použitých při stavbě takových pozoruhodných budov, jako jsou Palác Astra (Lindt), Baťa, Palác U Stýblů a z poslední doby také Palác Euro se svými zlatými žaluziemi.

Tyto stavby, které ztělesňují tradici „funkcionalizmu“, využívají velké prosklené plochy a pevné povrchy k optimálnímu pronikání denního světla a maximálnímu vizuálnímu propojení interiéru a exteriéru.

Přizpůsobení neprůhlednosti obvodových ploch a použití vnější a vnitřní stínicí techniky umožňuje úpravu vnitřního prostředí a změnu vzhledu budovy zvenku.

Analogie s „pokožkou“ odráží, jak složitou roli hraje tloušťka fasády budovy.

Fasáda Květinového domu je neoddělitelně spojena s vnitřními „orgány“ budovy, nebo přesněji řečeno, s environmentálními, mechanickými a elektrickými systémy.

Někteří historici zabývající se architekturou vnímají fasádu pouze jako dekorativní „povrch“, který může být odstraněn a nahrazen tak, aby vyhovoval trendům daného období.

Fasáda Květinového domu je plně integrovanou součástí celého organismu budovy. Jedná se o zdaleka největší a nejnákladnější část ze všech technických a ekologických systémů budovy.

Všechny skleněné plochy jsou ztrojené a jsou optimalizovány pro průnik denního světla. Parametricky ovládané vnější stínění snižuje nežádoucí příliv světla v letním období a v zimě inteligentně využívá sluneční svit ke snížení zatížení z vytápění.

Technické systémy Květinového domu využívají pro přenos teplotních rozdílů účinný systém tepelných čerpadel, VRV systém čtvrté generace pro vytápění a chlazení skrze chladicí stropy a propracovaný systém rekuperace tepla, čímž je dosaženo celkové snížení spotřeby energie o 75 % ve srovnání se stávající konstrukcí.

Květinový dům představuje jedinečnou příležitost, a to nejen s cílem spojit zcela novou technologii s výrazem elegance a mistrovským zpracováním, ale také poskytnout fyzický impuls k revitalizaci a obnově horní třetiny Václavského náměstí.

Vytvoření nové, vysoce kvalitní budovy na tomto konkrétním místě, s sebou přinese řadu vedlejších výhod, které nakonec předčí i pozitivní přínos budovy samotné.

Květinový dům poskytuje neopakovatelnou příležitost nastartovat regeneraci horní části Václavského náměstí. Existuje jen několik málo míst, které nabízejí možnost, aby takováto moderní architektura mohla být umístěna v samotném srdci české metropole.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»