Provozuje:
Juris Real Estate

K financování rekonstrukce bývá optimální využít stavební spoření.

Není potřeba zastavovat nemovitost a jsou levnější než klasické spotřebitelské úvěry. Jaké úrokové sazby překlenovacích úvěrů aktuálně stavební spořitelny nabízejí?

K financování rekonstrukce bývá optimální využít stavební spoření.

autor. JURIS REAL

Není potřeba zastavovat nemovitost a jsou levnější než klasické spotřebitelské úvěry. Jaké úrokové sazby překlenovacích úvěrů aktuálně stavební spořitelny nabízejí?

Stavební spoření ztratilo svůj lesk jako spořicí produkt. Přesto jedna jeho složka je stále významná a může rodinným financím významně usnadnit život.

Překlenovací úvěry bez nutnosti zástavy nemovitosti jsou optimálním řešením rekonstrukcí rodinného domku nebo bytu.

Výhodou stavebního spoření proti ostatním formám financování rekonstrukcí je především nižší úroková sazba než u spotřebitelských půjček a dostačující výše úvěru poskytnutého bez nutnosti zastavení nemovitosti.

Samotná zástava nemovitosti je dalším krokem při podávání žádosti o úvěr, který nebývá nejlevnější i s ohledem na nutnost odhadu ceny zastavované nemovitosti.

Překlenovací úvěry bez zástavy nemovitosti jsou dražší než hypotéky.

Ostatně, v dnešní době nízkých úrokových sazeb hypoték nemohou konkurovat ani překlenovací úvěry se zástavou nemovitosti.

Samotné sjednání úvěru je také dražší než hypotéky. Zatímco u hypotečních úvěrů banky v poslední době poplatky za sjednání úvěru odpouští, stavební spořitelny si nejčastěji naúčtují 1 % z cílové částky za sjednání stavebního spoření a další 1 % z cílové částky za sjednání překlenovacího úvěru.

Klient, který smlouvu o stavebním spoření v dostatečné výši cílové částky nemá uzavřenou, tak zaplatí za sjednání úvěru až 2 % z cílové částky. To např. u úvěru ve výši 500 tis. Kč představuje náklad 10 tis. Kč.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»