Provozuje:
Juris Real Estate

Justice pozastavila hejtmanství nakládání s nemovitostmi v Milovicích.

Mladoboleslavský soud pozastavil Středočeskému kraji nakládání s nemovitostmi v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. O předběžné opatření požádal bývalý nájemce, společnost Mladá RP, které kraj vypověděl k začátku letošního srpna smlouvu.

Justice pozastavila hejtmanství nakládání s nemovitostmi v Milovicích.

autor. JURIS REAL

Mladoboleslavský soud pozastavil Středočeskému kraji nakládání s nemovitostmi v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. O předběžné opatření požádal bývalý nájemce, společnost Mladá RP, které kraj vypověděl k začátku letošního srpna smlouvu.

Jako důvod uvedl nedodržení termínů pro demolice. Mladá RP to odmítá, kraj podle ní vypověděl smlouvu o pronájmu na základě vykonstruovaného tvrzení. Hejtmanův náměstek Karel Horčička (ČSSD) označil předběžné opatření za nátlakový prostředek. ČTK řekl, že kraj se proti němu odvolá. Smírné řešení celého sporu je ale podle něj stále možné.

Pokud by kraj s odvoláním neuspěl, potrvá předběžné opatření, dokud se strany nedohodnou, případně nerozhodne o jejich vyrovnání soud.

Záležitostí se v pondělí zabývali krajští radní, rozhodnutí soudu a vyhodnocení jeho dopadů zadali právníkům.

Horčička uvedl, že hejtmanství bude muset zřejmě přehodnotit některé své plány, bezprostředně se ale nic nemění, protože firma měla prostor opustit do 7. srpna, což ještě nenastalo. "Já to vidím tak, že se na nás snaží nějakým způsobem vytvořit tlak, aby toho prosadili co nejvíc," komentoval postup firmy Horčička. Podle něj byla také podána žaloba na zneplatnění výpovědi, podrobnosti ale nevěděl. Kraj dal podle náměstka jasně najevo podmínky, za nichž je možné se dohodnout. "Pokud ale nedojde k dohodě mezi oběma partnery, bude muset rozhodnout soud," podotkl.

Podle tiskového zástupce společnosti Mladá RP Martina Grmely je jednání představitelů kraje dlouhodobou a účelovou snahou získat bývalý vojenský prostor pro vlastní projekty nebo k uzavření jiných nájemních smluv v průmyslové zóně budované společností Mladá RP.

"Nájemce se proti účelovému jednání kraje bude nadále bránit," uvedl Grmela. Zástupci kraje to odmítají. Hejtmanství podle nich postupovalo tak, jak mu ukládá smlouva.

Středočeský kraj uzavřel s Mladou RP nájemní smlouvu v roce 2010. Společnost měla podle ní areál využívat po dobu 40 let, za což zaplatila dopředu nájemné 25 milionů korun.

Firma tvrdí, že má na odstranění hangárů a zchátralých panelových domů ještě tři roky. Podle kraje měly všechny stavby zmizet do pěti let od podpisu smlouvy, tedy do loňského prosince.

Bývalý vojenský prostor v Milovicích je největším brownfieldem v České republice. Demolice hangárů a zchátralých panelových domů, které tam zůstaly po odchodu sovětských vojsk v roce 1991, byly zahájeny na začátku roku 2014. Po úpravách území by měl v areálu na ploše více než 600 hektarů vzniknout prostor pro průmyslové využití.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»