Provozuje:
Juris Real Estate

Justice osvobodila radní viněné kvůli prodeji pozemků.

Soud ve Frýdku-Místku zprostil obžaloby sedm frýdecko-místeckých radních včetně současného primátora Michala Pobuckého (ČSSD). Všichni byli obžalovaní ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení při správě cizího majetku.

Justice osvobodila radní viněné kvůli prodeji pozemků.

autor. JURIS REAL

Soud ve Frýdku-Místku zprostil obžaloby sedm frýdecko-místeckých radních včetně současného primátora Michala Pobuckého (ČSSD). Všichni byli obžalovaní ze zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení při správě cizího majetku.

Obžaloba je vinila z toho, že pod cenou prodali městské pozemky, a připravili tak město o deset milionů korun. Podle soudkyně se trestný čin nestal

Mezi obžalovanými byli tři frýdecko-místečtí primátoři, všichni z ČSSD: Eva Richtrová, která byla primátorkou v době, jíž se kauza týká, její nástupce Petr Cvik a současný primátor Michal Pobucký. Všichni obžalovaní vinu od počátku odmítali a proces označovali za politický. Hrozilo jim až deset let vězení.

"Jsem rád, že žijeme v právním státě. Obžaloba byla vykonstruovaná. Všichni právníci se shodli na tom, že to je nesmysl," řekl po vynesení rozsudku Pobucký.

Předsedkyně senátu uvedla, že se neprokázalo, že by obžalovaní při prodeji parcel postupovali v rozporu se zákonem. "Proces před rozhodnutím zastupitelstva probíhal standardně. Cena pozemků byla dostatečně odůvodněná," řekla. Dodala, že se ani neprokázalo, že obžalovaní chtěli pozemky prodat svým známým, z prodeje měli zisk či byli propojeni s lidmi, kteří parcely nakonec koupili. S tím nesouhlasila státní zástupkyně. "Soud má opačný názor. Podle nás měl padnout odsuzující rozsudek," řekla. Dodala, že si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Původně před soudem stanulo osm obžalovaných. Bývalý radní Miroslav Adam se ale ze zdravotních důvodů dlouhodobě hlavního líčení neúčastnil. Senát proto jeho část vyčlenil k samostatnému projednávání. V tomto případě soud teprve rozhodne.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»