Provozuje:
Juris Real Estate

Jansta prý otevřel Peltovi cestu k prodeji Rošického.

ČUS (Česká unie sportu) na svém úterním výkonném výboru jednohlasně odsouhlasila směnu majetku, o kterou ji požádala její členská Fotbalová asociace České republiky (FAČR).

Jansta prý otevřel Peltovi cestu k prodeji Rošického.

autor. JURIS REAL

ČUS (Česká unie sportu) na svém úterním výkonném výboru jednohlasně odsouhlasila směnu majetku, o kterou ji požádala její členská Fotbalová asociace České republiky (FAČR).

Výsledkem je, že se ČUS vzdala předkupního práva na Stadion Evžena Rošického, prostřední ze tří strahovských stadionů. Ten se nyní nachází plně v rukou fotbalistů.

"Pro nás to byla velmi lukrativní transakce. Celkově jsme z toho po započítání pozemků získali 288 milionů korun. Současně jsme se nemuseli vzdát žádných areálů, které v současnosti využíváme," okomentoval pro MF DNES dosud poslední kolo několikaleté směny majetku předseda ČUS Miroslav Jansta. Na nově získaném pozemku ze severním obloukem oválu stadionu Přátelství plánuje ČUS postavit své nové sídlo, Dům sportu.

Tím nejdůležitějším dopadem celé směny ale zůstává skutečnost, že předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta bude moci teď stadion Evžena Rošického, který se nevyplácí provozovat a opravit ho by bylo finančně nákladné, prodat. Plány na jeho přestavbu na národní fotbalový stadion již jsou podle všeho taktéž passé. I sám Pelta koncem minulého týdne pro ČTK připustil, že prodej stadionu zvažuje. "Když město a stát rozhodly, že nebudou investovat v řádech miliard do stadionu na Strahově kvůli dopravní obslužnosti, tak si pohráváme s myšlenkou na prodej," konstatoval v pátek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»