Provozuje:
Juris Real Estate

Jaký bude nakonec odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy v roce 2016?

Společnost FARMY.CZ zveřejnila odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy za rok 2016. Výstupy jsou kalkulovány z doposud zpracovaných údajů o realizovaných obchodech.

Jaký bude nakonec odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy v roce 2016?

autor. JURIS REAL

Společnost FARMY.CZ zveřejnila odhad vývoje tržních cen zemědělské půdy za rok 2016. Výstupy jsou kalkulovány z doposud zpracovaných údajů o realizovaných obchodech.

Konečné výstupy budou upřesněny v každoroční závěrečné ZPRÁVĚ O TRHU S PŮDOU v lednu 2017.

Průměrnou výši tržních cen zemědělské půdy za celý rok 2016 odhadujeme v úrovni cca 204.000,- Kč/ha, což znamená nárůst tržních cen zemědělské půdy v roce 2016 v komparaci s rokem 2015 ve výši cca 25%.

Významný nárůst tržních cen půdy byl zaznamenám zejména v prvním pololetí roku, oproti tomu ve druhém pololetí ceny stagnovaly.

Z aktuálně dostupných dat vyplývá, že v I. čtvrtletí roku 2016 vzrostla cenová úroveň proti předcházejícímu čtvrtletí o 15 %., ve II. čtvrtletí o 6 %, ve III. čtvrtletí o 1 % a ve IV. čtvrtletí roku je odhadován pokles cen o 1 %.

Na pokles cen v závěru roku mělo vliv i přenesení daňové povinnosti k dani z nabytí nemovitých věcí na nabyvatele účinné od 1.11.2016.

Tržní cenou půdy rozumíme cenu, které lze dosáhnout na trhu mezi dobrovolným (fakultativním) kupujícím a dobrovolným (fakultativním) prodávajícím, kdy obě strany jednají rozumně, bez nátlaku a při dostatečné prezentaci nabídky na trhu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»