Provozuje:
Juris Real Estate

Jak si spořit v klidu na stáří?

Dlouhodobě a pravidelně

Jak si spořit v klidu na stáří?

autor. JURIS REAL

Dlouhodobě a pravidelně

Dle průzkumu IBRS zpracovaném pro Českomoravskou stavební spořitelnu v listopadu 2014 považuje 37 % respondentů stavební spoření za vhodný produkt na spoření na stáří. Stát dává již několik let jasný vzkaz: Státní důchody nám brzy nebudou stačit, každý se musí postarat sám o sebe. Pokud alespoň nějakou část svých příjmů můžete odkládat, měli byste to dělat pravidelně a hned. Na stáří je nutné začít spořit co nejdříve alespoň malé částky. V zahraničí lidé začínají spořit na penzi s nástupem do prvního zaměstnání. Na rozdíl například od Rakušanů začínají Češi odkládat své prostředky na důchod až ve středním věku a zdaleka ne všichni.

Pokud začínáte spořit již v mladém věku, je optimální odkládat minimálně 10 % z čistého příjmu. Čím později začnete, měli byste odkládat více. Ideálními produkty jsou penzijní spoření a stavební spoření. A to především kvůli bezpečnosti a státní podpoře. Stavební spoření ale nabízí oproti penzijnímu spoření a důchodovému spoření další benefit.

Je samozřejmě jedním z nástrojů slušného zhodnocení finančních prostředků, ale také možností jednoho z nejdostupnějších úvěrů na bytové potřeby.

Vladimír Staňura, předseda Asociace českých stavebních spořitelen, k tomu uvádí: „Co je pro člověka důležitější – když má nějaké přilepšení k důchodu, nebo vlastní střechu nad hlavou? Dobrý důchod je samozřejmě taky důležitý, ale v diskuzích o zajišťování na stáří se zapomíná, že základem by mělo být vlastní bydlení.“




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»