Provozuje:
Juris Real Estate

Italské mafie investují v ČR hlavně do cestovního ruchu.

Italské mafie investují v České republice hlavně v cestovním ruchu a tyto aktivity jim vynášejí značné zisky. Píše to ve zprávě za první pololetí roku 2021 protimafiánská centrála italských bezpečnostních sil DIA.

Italské mafie investují v ČR hlavně do cestovního ruchu.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Česká justice)

Italské mafie investují v České republice hlavně v cestovním ruchu a tyto aktivity jim vynášejí značné zisky. Píše to ve zprávě za první pololetí roku 2021 protimafiánská centrála italských bezpečnostních sil DIA.

Ubytovací zařízení v ČR navíc mafie používá jako útočiště pro své členy na útěku před justicí. Na českém území DIA zaznamenala aktivity zločineckých skupin z Kalábrie, Sicílie, Kampánie a Apulie.

„Jak ukázalo několik vyšetřování, na území České republiky, obdobně jako na Slovensku, působí skupiny italského organizovaného zločinu, a to zejména v cestovním ruchu, který umožňuje dosáhnout rozsáhlých zisků,“ stojí ve čtvrteční zprávě.

Česká republika v prvním pololetí figurovala ve dvou operacích italské policie proti mafiím. Při jedné policie zadržela skupinu, jež se věnovala praní špinavých peněz.

V druhém případě ČR sloužila jako zázemí pro nelegální dovoz a pašování do Itálie ropných produktů. Italské kriminální skupiny navíc v zemi zakládaly fiktivní společnosti, které sloužily k praní špinavých peněz a obchodování s ojetými vozy.

Societá Foggiana, což je mafie z kraje Apulie, si díky výnosům z kriminální činnosti v Praze pořídila nákladnou nemovitost, uvedla DIA.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»