Provozuje:
Juris Real Estate

Investoři z Číny kupují od Kellnerovy PPF dvě budovy v metropoli.

Mají přitom zájem i o další nemovitosti.

Investoři z Číny kupují od Kellnerovy PPF dvě budovy v metropoli.

autor. JURIS REAL

Mají přitom zájem i o další nemovitosti.

Čínští investoři začínají napřímo skupovat tuzemské nemovitosti. Jejich prvním úlovkem je pražský administrativně-obchodní komplex ArtGen Office Gallery. Hospodářským novinám to potvrdilo několik zdrojů. Developerem zmíněného komplexu je společnost PPF Real Estate miliardáře Petra Kellnera, jež se na jeho prodeji domluvila se společností CEFC. "Momentálně probíhá proces due diligence," řekl HN jeden ze zdrojů. Skupina PPF transakci nekomentovala.

ArtGen tvoří dvě budovy – devítipatrová Art a šestipatrová Gen. Novostavby vyrostly u holešovické tržnice a celkem nabízejí 23 tisíc metrů čtverečních kancelářských a 2500 metrů čtverečních obchodních ploch. Tento měsíc v jedné z budov zahájila provoz restaurace Kolkovna. Avšak v kancelářích, které tvoří většinu prostor, zatím žádná firma nesídlí. Známé je pouze to, že v průběhu června se má do ArtGenu stěhovat internetový obchod Mall.cz. Obsadit má ale méně než 15 procent kancelářských ploch, v obchodní části firma otevře novou pobočku. Většina prostor ArtGenu je tedy prázdná, ale do budov se mají nastěhovat čínské firmy. PPF Real Estate vyčíslila náklady na výstavbu dvou budov na více než 800 milionů korun. Současná cena komplexu ArtGen je podle odborníků na realitní trh v rozmezí 1,3–1,5 miliardy korun. Asijští investoři se aktivně zajímají o další pražské nemovitosti. Číňané například podali nabídku na starší kancelářskou budovu Cube v Praze 6 (sídlo někdejšího podniku zahraničního obchodu Koospol). Zájem čínských investorů o české nemovitosti potvrzují i účastníci veletrhu China Shanghai International Technology Fair, jenž se minulý týden uskutečnil v Šanghaji. Spoluorganizátorem Českých dnů v Šanghaji byla právě čínská společnost CEFC. "Čínští investoři mají velký zájem investovat u nás do finančních služeb nebo strojírenství, v poslední etapě ale také do turistického ruchu a nemovitostí," řekl Jaroslav Tvrdík, prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce. O nemovitosti má v tuzemsku podle něj zájem několik čínských investorů. Jen v oblasti turismu a nemovitostí jsou podle Tvrdíka rozjednané transakce v řádech jednotek miliard korun, konkrétní transakce však odmítl komentovat.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»