Provozuje:
Juris Real Estate

Investor projektu luxusního hotelu v centru metropole obdržel od Prahy pokutu.

Společnost Akroterion plánuje vybudovat blízko Staroměstského náměstí v Praze luxusní hotel Ritz-Carlton. Projekt se ale příliš protahuje a historické budovy chátrají. Pražský magistrát proto společnosti udělil desetimilionovou pokutu.

Investor projektu luxusního hotelu v centru metropole obdržel od Prahy pokutu.

autor. JURIS REAL

Společnost Akroterion plánuje vybudovat blízko Staroměstského náměstí v Praze luxusní hotel Ritz-Carlton. Projekt se ale příliš protahuje a historické budovy chátrají. Pražský magistrát proto společnosti udělil desetimilionovou pokutu.

„Investor v tuto chvíli musí městu zaplatit pokutu ve výši 10 milionů korun za to, že areál dosud není zprovozněn,“ uvedla pražská radní pro územní rozvoj Petra Kolínská a dodala, že na to měl investor 20 let. „Město má teď navíc možnost pro nesplnění smluvních podmínek smlouvu vypovědět a s domy, které městu patří, naložit jinak. Investor nedokázal v říjnu předložit ona údajně stále platná stavební povolení,“ dodala Kolínská.

„Smlouva skutečně obsahuje sankci 10 milionů Kč při nedokončení projektu v termínu. Projekt nicméně nebyl dokončen primárně kvůli tomu, že Ministerstvo kultury nezákonně zrušilo v minulém roce závazné stanovisko odboru památkové péče MHMP a toto stanovisko muselo být vydáno znovu. Na tomto základě vedeme s městem jednání o prodloužení termínu k dokončení projektu. Kromě toho jak na straně investora tak na straně města nastala menší prodlení, což je bohužel v takto komplikovaných projektech bohužel naprostým pravidlem. V současné době však již investor všechny administrativní požadavky vyřešil, disponuje pravomocným prodlouženým stavebním povolením, které již není možné napadnout, a má uzavřenou smlouvu o výstavbě. O smluvní pokutě budeme s městem jednat, věříme však, že to nezabrání dokončení projektu. Jiná alternativa pro předmětnou lokalitu v současné době neexistuje – kromě pokračování chátrání,“ vyjádřila se k pokutě společnost Akroterion. Přestavba, která propojí několik budov, by ale podle investora měla začít v lednu příštího roku. „Máme podepsaného generálního dodavatele, což je stavební společnost VCES, dále máme operátora a obnovili jsme stavební povolení na další tři roky,“ řekl minulý pátek Ogi Jakšić, ředitel společnosti Akroterion.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»