Provozuje:
Juris Real Estate

Investiční skupina CIMEX nově spouští český nemovitostní fond EDULIOS.

Skupina CIMEX, která patří mezi největší privátní investory v České republice, představila tento týden na mnichovském veletrhu EXPO REAL nový nemovitostní fond EDULIOS.

Investiční skupina CIMEX nově spouští český nemovitostní fond EDULIOS.

autor. JURIS REAL

Skupina CIMEX, která patří mezi největší privátní investory v České republice, představila tento týden na mnichovském veletrhu EXPO REAL nový nemovitostní fond EDULIOS.

Ten je jedním z prvních nemovitostních fondů kvalifikovaných investorů na českém trhu.

EDULIOS nabízí možnost přímého spoluvlastnictví prvotřídních komerčních nemovitostí s nadstandardním zhodnocením vložených prostředků.

V rámci fondu budou vznikat specializované podfondy s odlišnou investiční strategií zaměřenou vždy na určitý typ nemovitostí – například kancelářské budovy, obchody nebo hotely.

Jako první tak vznikl podfond EDULIOS Alfa zaměřený výhradně na kvalitní výnosové nemovitosti ze segmentu administrativních budov v Praze. Očekávaná výnosnost tohoto podfondu je 6–8 %.

„Investice do nemovitostí jsou dlouhodobě oblíbeným investičním nástrojem, který nabízí stabilní výnosnost, nízké riziko i možnost dvojitého příjmu jak z pronájmu budovy, tak jejího zhodnocení. Ale aby byla výnosnost co nejvyšší, je nutné dobře rozumět nejen investicím obecně, ale i samotným nemovitostem. Proto jsme se rozhodli rozšířit zatím omezené možnosti investorů o specializovaný fond, kde se o všechny části transakčního procesu (od akvizice nemovitosti přes její správu po následný prodej) stará vysoce kvalifikovaný tým lidí s dlouholetou praxí. Investor se tak nemusí sám starat o správu a zhodnocení nemovitosti, ale přitom má spolehlivý přehled o své investici,“ komentuje situaci na trhu ředitel fondu EDULIOS Martin Skalický.

Zkušenosti a profesionalita

Fond EDULIOS a jeho podfondy jsou řízeny zkušeným realitním investorem – skupinou CIMEX, která patří mezi největší privátní investory v České republice s mnohaletými znalostmi a zkušenostmi v oblasti investic do nemovitostí.

Její portfolio s bilanční sumou téměř 7 miliard korun zahrnuje nejen bezmála 100 000 m2 kanceláří, ale i logistická centra nebo hotely.

Průměrná roční výnosnost administrativních budov vlastněných CIMEX dosahuje 7,39 % a podle aktuálního průzkumu je drtivá většina nájemců jeho budov celkově spokojena s pronájmem prostor, pouze 3 % z nich se plánují v příštích letech přestěhovat.

Na úspěchu fondu EDULIOS se navíc podílí i další významné subjekty – administraci zajišťuje QI Investiční společnost ze skupiny Conseq, depozitářské služby ČSOB, auditorem fondu je PwC a majetek je oceňován společností Knight Frank.

Podfond EDULIOS Alfa

Hlavním cílem fondu EDULIOS je nabízet kvalifikovaným investorům možnost zhodnocení vložených finančních prostředků prostřednictvím svých specializovaných podfondů, které mají různou investiční strategii zaměřenou vždy na určitý typ nemovitostí (kancelářské budovy, retail, hotely apod.).

Jako první byl založen podfond EDULIOS Alfa zaměřený výhradně na kvalitní výnosové nemovitosti ze segmentu administrativních budov v Praze. Očekávaná výnosnost podfondu EDULIOS Alfa je 6–8 %.

První investicí podfondu EDULIOS Alfa je koupě administrativní budovy City West B1 (www.citywestb1.cz), která je součástí rozsáhlého projektu kancelářských a rezidenčních nemovitostí v pražských Stodůlkách.

Budova nabízí přibližně 20 000 m2 moderních kanceláří obsazených kvalitním portfoliem nájemců, prvotřídní technický stav a dobrou lokalitu.

Zdroje výnosů fondu

Primárním zdrojem výnosů nemovitostního fondu jsou zdroje získané pronájmem prostor ve vlastněných nemovitostech. Druhou možností je zhodnocení nemovitosti a výnos odpovídající rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou.

EDULIOS je fondem kvalifikovaných investorů, možnost investice tedy nabízí pouze osobám (fyzickým i právnickým), které mají zkušenost s investičními nástroji, a tím pádem dostatečné zkušenosti potřebné pro posouzení rizik takové investice.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»