Provozuje:
Juris Real Estate

Informace o dražbě budov na náměstí Republiky chtělo až 70 subjektů.

Zájem investorů o areál budov bývalého kláštera na pražském náměstí Republiky, který stát nabídne ve veřejné dražbě 30. září, je velký.

Informace o dražbě budov na náměstí Republiky chtělo až 70 subjektů.

autor. JURIS REAL

Zájem investorů o areál budov bývalého kláštera na pražském náměstí Republiky, který stát nabídne ve veřejné dražbě 30. září, je velký.

Podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) si informační memorandum vyzvedlo asi 70 subjektů. Mezi nimi jsou zájemci z USA či Švýcarska.

Babiš to uvedl na tiskové konferenci po jednání vlády.

Vyvolávací cena budovy je 790 milionů korun. "Sám jsem napjat, jak to dopadne a za kolik se nám podaří tu nemovitost vydražit," uvedl ministr.

O prodeji objektu rozhodla vláda na začátku letošního dubna. V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pro Střední Čechy.

To se loni přemístilo do Ústředí ÚZSVM na Rašínově nábřeží. Budova bývalého kláštera je vedle divadla Hybernia, naproti je Obecní dům, poblíž jsou obchodní centra Palladium a Kotva. Lokalita je podle odborníků velmi žádaná.

ÚZSVM spustil v minulých měsících rozsáhlou informační kampaň s cílem oslovit co nejvíce tuzemských i zahraničních zájemců. O propagaci byla požádána také agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

ÚZSVM se obrátil i na představitele 74 zastupitelských úřadů cizích států sídlících v Praze se žádostí o podporu při propagaci u potencionálních klientů v jejich zemích.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»