Provozuje:
Juris Real Estate

Hypoteční úvěry dostanou striktnější pravidla.

V souvislosti s novým zákonem hodlá téměř čtvrtina bankéřů České národní banky zpřísnit pravidla pro vydávání hypoték. V praxi to znamená, že pro mnoho klientů se tak stane velmi obtížným hypotéku získat.

Hypoteční úvěry dostanou striktnější pravidla.

autor. JURIS REAL

V souvislosti s novým zákonem hodlá téměř čtvrtina bankéřů České národní banky zpřísnit pravidla pro vydávání hypoték. V praxi to znamená, že pro mnoho klientů se tak stane velmi obtížným hypotéku získat.

„Část bank už přestala poskytovat hypotéky bez dokladování příjmů, změny registrujeme u některých bank také v neakceptaci doplňkových zdrojů příjmů, jako jsou budoucí příjmy z pronájmu nebo příjmy počítané z obratu vlastněné společnosti. Banky je dříve zahrnovaly do hodnocení bonity klienta,“ uvedl Luboš Svačina z Golem Finance. Zpřísnění podmínek se bude týkat především snížení maximální výše úvěru ze 100 procent na 95 procent. „V této souvislosti připravuje změny i Komerční banka,“ říká mluvčí ústavu Pavel Zúbek. „Zejména méně bonitní zájemci žádající větší úvěr by měli hypotéku uzavřít do konce září,“ dodává Svačina.

Nový zákon ukládá bankám i hlubší kontroly finančních toků rodiny a tak dokázání, že daný klient je schopen půjčku splácet.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»