Provozuje:
Juris Real Estate

Hromadná doprava na Kladensku by mohla být sjednocená s pražskou od března 2016.

Doprava na Kladensku by mohla být sjednocená s pražskou od března příštího roku. Lidé by tak jeli na jednu jízdenku pražskou hromadnou dopravou i příměstskými autobusy.

Hromadná doprava na Kladensku by mohla být sjednocená s pražskou od března 2016.

autor. JURIS REAL

Doprava na Kladensku by mohla být sjednocená s pražskou od března příštího roku. Lidé by tak jeli na jednu jízdenku pražskou hromadnou dopravou i příměstskými autobusy.

Pilotní projekt tohoto systému už od dubna funguje v příměstských autobusech z Neratovic a Mělníka.

Lidé tak v oblasti ušetří až 1000 korun za jízdné měsíčně.

"Naším cílem je rozšířit počet příměstských oblastí, které se do systému integrované hromadné dopravy zapojí," řekl na dnešní schůzce s náměstkem pražské primátorky pro dopravu a evropské fondy Petrem Dolínkem středočeský hejtman Miloš Petera (oba ČSSD). Investici do sjednocení systému dopravy na Kladensku si rozdělí Středočeský kraj a Praha. Výši nákladů ukáže připravovaná analýza. "S kladenským magistrátem budeme jednat o napojení na městskou hromadnou dopravu a také o tom, kde budou zastávky," uvedl hejtman. Na Kladensku funguje systém Středočeské integrované dopravy (SID), která je vzájemně kompatibilní se systémem městské hromadné dopravy v Kladně. Celý systém proto bude třeba nastavit tak, aby lidé mohli přestupovat na pražskou i kladenskou hromadnou dopravu i další linky v regionu. Podle hejtmana je kromě úspor jednou z výhod i dobrý dopad na životní prostředí, kdy lidé místo osobní dopravy využívají hromadnou dopravu, a tím klesá množství škodlivých emisí i dopravní zátěž silnic.

Na Mělnicku úspěšně funguje linka 348, která jezdí ze Zálezlic přes Neratovice ke stanici metra C Ládví, některé spoje protahují dokonce až k Fakultní nemocnici Na Bulovce, a pro Neratovice tvoří páteřní linku příměstské autobusové dopravy.

Neratovičtí mohou využívat také linku 351, která zajíždí ke stanici metra C Letňany. "Během naší návštěvy Neratovic jsme se přesvědčili o tom, že většina lidí při cestě do Prahy raději volí spoj, který jede do Ládví než do Letňan. Je jasné, čemu dávají Neratovičtí přednost a podle toho budeme postupovat při dalších jednáních," řekl Dolínek.

Cestující z Mělníka se mohou do Prahy svézt buď "rychlíkovým" spojem 349 nebo další z páteřních linek, autobusem 369, která jezdí až do Štětí. I na těchto spojích platí integrované jízdenky pražské MHD.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»