Provozuje:
Juris Real Estate

Hřebenová Labská bouda v Krkonoších bude až do jara kvůli rekonstrukci uzavřena.

Uvádějí to webové stránky hotelu. Labská bouda v nadmořské výšce 1340 metrů na Labské louce severozápadně od Špindlerova Mlýna je oblíbenou zastávkou turistů mířících k prameni Labe.

Hřebenová Labská bouda v Krkonoších bude až do jara kvůli rekonstrukci uzavřena.

autor. JURIS REAL

Uvádějí to webové stránky hotelu. Labská bouda v nadmořské výšce 1340 metrů na Labské louce severozápadně od Špindlerova Mlýna je oblíbenou zastávkou turistů mířících k prameni Labe.

"Bude se pracovat v interiérech, např. na rekonstrukci restaurace a bufetu. Za provozu by to nebylo možné. Předpoklad je, že otevřeme v květnu, až začne jezdit autobus (k Vrbatově boudě)," sdělil provozní Pavel Blažek.

V příštích letech se plánuje rovněž rozsáhlá rekonstrukce opláštění Labské boudy za více než deset milionů korun. Rekonstrukce pláště počítá i se zateplením objektu. Na čelní východní straně devítipodlažního hotelu, která dostane zpět původní světle šedou barvu, vznikne např. i lezecká stěna. Stavební práce v zimní sezoně 2018/2019 se ale tohoto projektu netýkají. Hotel Labská bouda stojí v první zóně Krkonošského národního parku. Železobetonový kolos postavený na přelomu 60. a 70. let nese stejný název jako hostinec, který vyhořel roku 1965. Nový hotel s více než 170 lůžky, téměř 80 pokoji a dvěma restauracemi zahájil provoz v roce 1975. Teď je kapacita hotelu asi dvoutřetinová, pokoje se postupně rekonstruují.

Současný vlastník společnost AEZZ, jež vlastní i Luční boudu, koupil objekt v roce 2012. Od té doby vybudoval třeba čističku a došlo i na výměnu zastaralých rozvodů, včetně vybudování nového topného systému. Návštěvnost roste, loni v restauraci a bufetu obsloužili asi 100.000 lidí a evidují 6.000 přespání. Oproti roku 2016 šlo o patnáctiprocentní nárůst. Roční náklady na provoz jsou přibližně sedm milionů korun. Na Labské boudě funguje meteorologická stanice a solární a ozónová observatoř Českého hydrometeorologického ústavu v Hradci Králové.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»