Provozuje:
Juris Real Estate

Hlavní město zruší tendr na dostavbu Průmyslového paláce a vypíše nový.

Vedení Prahy zruší výběrové řízení na dostavbu Průmyslového paláce a vypíše do konce roku nové. Důvodem je to, že minulé vedení města tendr loni odsouhlasilo, aniž mělo projekt. Byl dokončen letos v létě.

Hlavní město zruší tendr na dostavbu Průmyslového paláce a vypíše nový.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Vedení Prahy zruší výběrové řízení na dostavbu Průmyslového paláce a vypíše do konce roku nové. Důvodem je to, že minulé vedení města tendr loni odsouhlasilo, aniž mělo projekt. Byl dokončen letos v létě.

ČTK to sdělil primátorův náměstek Pavel Vyhnánek (Praha Sobě). Obnovu vyhořelého křídla paláce to podle něj nezpozdí. Zrušení tendru projednají v pondělí pražští radní.

Projekt počítá se stavbou repliky a vybudováním nového zázemí či technických prostor. Levé křídlo vyhořelo v roce 2008. Palác byl postaven v roce 1891.

"Výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce nebylo dle mého názoru dobře připravené. Předchozí rada (pod vedením exprimátorky Adriany Krnáčové) a zastupitelstvo jej odsouhlasily, aniž by měly k dispozici projektovou dokumentaci, která byla dokončena až letos v létě, tedy téměř o rok později. Stavební společnosti se tak do řízení hlásily "naslepo"," řekl Vyhnánek. Společnosti magistrátu posílaly tzv. vyjádření předběžného zájmu, na což měly jeden měsíc. Následně byl okruh uchazečů uzavřen. "Nikdo jiný by se proto nyní do výběrové řízení nemohl přihlásit. Tento postup, který se v minulém volebním období při některých zakázkách využíval, nepovažuji za férový a správný, zvláště v případě tak významné zakázky," řekl Vyhnánek. Újmu firmám město nynějším rozhodnutím nezpůsobí. K vyjádření předběžného zájmu totiž stačí telefonát či zaslat městu e-mailem.

Nový tendr bude vyhlášen do konce letošního roku a podmínky budou vycházet z dokončeného projektu. "Nové řízení rekonstrukci a dostavbu nezdrží, a naopak nám díky znalosti detailní podoby projektu pomůže oslovit širší okruh uchazečů a transparentní formou vybrat toho nejkvalitnějšího dodavatele," sdělil Vyhnánek. Projekt opravy zachovává původní podobu stavby z roku 1891. Počítá s dobudováním dalšího zázemí a technickými úpravami památkově chráněného objektu.

Průmyslový palác byl postaven při příležitosti Jubilejní zemské výstavy podle návrhu architekta Bedřicha Munzbergera. Od počátku sloužil k pořádání výstav a dalších kulturních akcí, i když původně mělo jít o dočasnou stavbu.

V letech 1952 až 1954 komunistická garnitura rozhodla o změně funkce a hlavní hala paláce byla přestavěna na společenský a taneční sál. Změnilo se i jméno na Sjezdový palác, který byl součástí tehdejšího Parku kultury a oddechu Julia Fučíka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»