Provozuje:
Juris Real Estate

Fitka se uzavřou po 15 dnech, vlastníci jsou bez kompenzací.

Pouze dva týdny bude platit slavností nápis We are open, který vyvěsilo přerovské Sportovní centrum Mlýn při znovuotevření svých prostor na počátku prosince.

Fitka se uzavřou po 15 dnech, vlastníci jsou bez kompenzací.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pouze dva týdny bude platit slavností nápis We are open, který vyvěsilo přerovské Sportovní centrum Mlýn při znovuotevření svých prostor na počátku prosince.

Sportovci si nestihli ani vybrat podstatnou část svých již dříve zakoupených permanentek, od pátku se fitness centra kvůli vládním nařízením nanovo uzavřou.

Pro řadu majitelů sportovních center je uzavření, letos několikáté v řadě, likvidační. Na kompenzace většina dosáhne pouze v případě svých zaměstnanců.

Fitness centra se otevřela 3. prosince, znovu se uzavřou s přechodem republiky do čtvrtého stupně PES tento pátek, tedy po 15 dnech.

"Klienti nadšeni nejsou, my také ne, ale co se dá dělat. Permanentky, které nejsou schopni si vybrat, se automaticky pozastavují, jakmile se centrum uzavře a dnem otevření se to opět spouští. Lidé dosud chodili hodně, rezervace se plní i kvůli chystanému uzavření, využít to chtějí do poslední chvíle," řekla ČTK pracovnice centra.

Turbulentní změny kolem uzavření, otevření i podmínek chození podle některých provozovatelů fitness center zároveň řadu lidí odradila.

"Lidé měli i teď, když byla centra otevřená, strach chodit. Těch informací je tolik, že je v tom šílený zmatek," sdělil ČTK provozovatel H.E.A.T Šumperk Tomáš Hýna. Poznamenal přitom, že současná situace je pro něj stejně jako pro řadu dalších provozovatelů center finančně velmi bolestná.

"Nemáme žádné kompenzace, nula. Já jako majitel, lektor, jednatel a uklízečka v jednom jsem za celé tři měsíce nedostal ani korunu. Byl jsem akorát schopen získat dotace na zaměstnance nebo na nájem. Pro sebe čistá nula," podotkl Tomáš Hýna. Dodal, že propad je i v nákupu voucherů na Vánoce.

S obavami se dívá do příštích měsíců i vlastník Sport centra Kubus v Prostějově Rudolf Lavička. Fitness centra podle něj přišla o hlavní sezonu na podzim, pokud se nepodaří vlastníkům vydělat během začátku roku, řada z nich provoz na léto, které je prodělečné, neudrží.

Otevření v nejslabším měsíci sezony v prosinci a to navíc s řadou omezení včetně povinných roušek bylo podle něj zbytečné. Návštěvnost podle něj klesla na 30 procent, informoval ČTK Lavička. Ani on se žádných kompenzací nedočkal.

Koronavirová opatření se citelně dotýkají i trenérů, přicházejí o práci a příjem.

"Stoprocentně to na nás dopadá. Já mám trochu štěstí v tom, že mám i částečný úvazek. Trenéra dělám na živnost. Výpadek, když jsou centra zavřená, jsou jasná, tam je nula. Nedosáhnu na žádné kompenzace, i kdybych chtěl. Dotkne se to každého, celý rok šly tržby dolů," uvedl ČTK trenér Jan Vundrle z Fitness Timpo Olomouc.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»