Provozuje:
Juris Real Estate

Firma H3 ateliér nabízí obytné domy sestavené z vysloužilých lodních kontejnerů.

Ocelové konstrukce dlouhé 12 metrů, které předtím sloužily pro přepravu různých materiálů, se používají jako nosné konstrukce staveb. Výhodou je podle společnosti rychlost stavby domu a její nižší cena.

Firma H3 ateliér nabízí obytné domy sestavené z vysloužilých lodních kontejnerů.

autor. JURIS REAL

Ocelové konstrukce dlouhé 12 metrů, které předtím sloužily pro přepravu různých materiálů, se používají jako nosné konstrukce staveb. Výhodou je podle společnosti rychlost stavby domu a její nižší cena.

S použitými kontejnery se běžně obchoduje, staví se z nich např. i v USA a na severu Evropy. Ocelová konstrukce má dobrou nosnost a vzhledem k tomu, že jde o vyřazenou věc, je vstupní investice poměrně nízká, uvedla Zlatová.

Havlíčkobrodská firma udělala z kontejnerů od loňského podzimu tři domy a na dalších pěti její zaměstnanci pracují. "Vyprojektovali jsme určité typy staveb a ty nabízíme," řekla Zlatová. Domy se sestavují v závodě a na určený pozemek se stěhují hotové pomocí jeřábu a kamionu. "Ideálním podkladem jsou betonové patky v zemi," uvedla. Kontejner dělníci nejdřív obrousí a vyřežou do něj otvory pro okna a dveře. Po rozvedení sítí stavbu zaizolují a zevnitř i vně obloží. Takový dům by podle Zlatové měl vydržet desítky let, pokud se o něj majitel bude starat. Např. poblíž Havlíčkova Brodu už stojí chata s obytným prostorem 54 metrů čtverečních sestavená ze dvou kontejnerů. Obsahuje dvě menší ložnice, obytnou část s kuchyňským koutem a sociální zázemí. Kovová konstrukce je obložená dřevěnými materiály. Stavbu takové velikosti je podle Zlatové možné instalovat do tří měsíců od objednání a lze ji dodatečně rozšiřovat. Její cena začíná kolem jednoho milionu korun. Podrobnosti jsou na firemním webu. Využití lodních kontejnerů propagují i jiní výrobci.

H3 ateliér, s.r.o., se zabývá také kovovýrobou, pronájmem nemovitostí a správou budov. Výroba domků pod značkou Blokki zatím zaměstnává desítku lidí.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»