Provozuje:
Juris Real Estate

Farmářské trhy požadují změnu omezení počtu lidí na metry čtvereční.

Vláda by měla upravit opatření pro farmářské trhy, podle kterého může být na 400 metrech čtverečních nejvýše 20 lidí. Je nerealizovatelné. Navíc několikanásobně převyšuje předepsaný dvoumetrový odstup mezi lidmi.

Farmářské trhy požadují změnu omezení počtu lidí na metry čtvereční.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vláda by měla upravit opatření pro farmářské trhy, podle kterého může být na 400 metrech čtverečních nejvýše 20 lidí. Je nerealizovatelné. Navíc několikanásobně převyšuje předepsaný dvoumetrový odstup mezi lidmi.

V potaz by se měla vzít také skutečnost, že v prostoru trhů se pohybují nejen nakupující, nýbrž i lidé, kteří místem pouze procházejí.

Pokud by restrikce zůstala v platnosti ve stávajícím znění, hrozí, že farmáři nebudou trhy raději pořádat.

V otevřeném dopise vládě to uvedla Asociace farmářských tržišť České republiky.

Vládní nařízení podle asociace nařizuje, že na jednoho člověka na farmářských trzích má připadat plocha čtyři krát pět metrů, přitom pro dvoumetrový rozestup stačí plocha dva krát dva metry.

Vláda by měla opatření změnit podmínku na tuto úroveň, uvedla asociace. Organizátor je dále podle ní na rozdíl od supermarketů přímo zodpovědný za to, kolik lidí se v místě pohybuje. Prostor trhů je přitom volně přístupný.

Odborné posudky podle asociace několikrát potvrdily, že nakupování na vzduchu je z hlediska šíření nákazy bezpečnější, než v uzavřených prostorech.

"Jsme rádi, že jste nyní farmářské trhy nezakázali plošně, jako tomu bylo během tzv. první vlny koronavirové krize, i když ostatní prodejny potravin i supermarkety zůstaly otevřeny. S novým nařízením pro farmářské trhy, jako je rozvolnění mezer mezi stánky na minimálně čtyři metry nebo zákaz konzumace na místě, posílení hlídek atd., souhlasíme, jsou logická, v souladu s myšlenkou podpory našim farmářům a výrobcům," uvedla dále asociace.

Vláda od středy zakázala prodej na trzích vyjma prodeje potravin na farmářských trzích. Dovolený je i prodej z pojízdných prodejen. Zakázána je konzumace na trzích.

Podle bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) kabinet zvažoval i úplný zákaz prodejů na trzích. O víkendu se v médiích totiž objevily záběry zaplněné pražské náplavky, která je tradičním místem jejich konání.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»