Provozuje:
Juris Real Estate

Exekutorská komora České republiky spustila nový Portál dražeb.

Exekutorská komora spustila ve zcela nové podobě Portál dražeb, který je dostupný na adrese www.portaldrazeb.cz.

Exekutorská komora České republiky spustila nový Portál dražeb.

autor. JURIS REAL, Česká justice a Exekutorská komora ČR

Exekutorská komora spustila ve zcela nové podobě Portál dražeb, který je dostupný na adrese www.portaldrazeb.cz.

Ten je součástí Centrální evidence exekucí (CEE) a nově umožňuje i samotné provádění elektronických dražeb, díky čemuž už má za sebou i první úspěšné dražby.

V současné době se na trhu nachází několik dražebních portálů. Každý z nich přitom přistupuje k samotnému provádění dražeb různými způsoby, ať již po právní nebo technické stránce.

Portál dražeb Exekutorské komory ČR má za cíl sjednotit roztříštěný trh elektronických dražeb a zavést jednotný, ucelený a přehledný systém.

Portál dražeb se primárně soustředí na exekuční nedobrovolné dražby movitých i nemovitých věcí. Hlavní přednost dražebního portálu představuje metodický dozor a kontrola ze strany Exekutorské komory ČR.

Unifikace procesu dražby se sebou nese i nižší náklady pro účastníky exekučních řízení.

V případě zájmu ze strany dalších státních orgánů by do budoucna mohl portál nabízet i dobrovolné dražby prováděné státními orgány a insolvenčními správci.

„Cílem Exekutorské komory ČR je především zjednodušení a přehlednost dražebního prostředí. Proces dražeb na současných dražebních portálech je podle našeho názoru dlouhodobě roztříštěný,“ vysvětluje prezident Exekutorské komory ČR Vladimír Plášil.

Exekutorská komora ČR rovněž v minulosti upozorňovala na případy, kdy různé servery zneužívaly veřejně dostupné informace o exekučních dražbách ve snaze vylákat z nic netušících uživatelů finanční prostředky.

Portál dražeb Exekutorské komory ČR naproti tomu obsahuje veškeré zákonné informace o nařízených exekučních dražbách, které lze mnohdy realizovat přímo na portálu, kde je proces dražby garantovaný a dozorovaný samotnou Exekutorskou komorou ČR.

Portál dražeb je veřejně přístupný webový projekt Exekutorské komory ČR, která jej vyvíjí, provozuje a spravuje na své finanční náklady.

Do Portálu dražeb zapisují soudní exekutoři informace o dražbách nařízených v rámci exekučních řízení jednotlivými soudními exekutory.

Je veřejnou součástí Centrální evidence exekucí a nahlížení do systému není zpoplatněno.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»