Provozuje:
Juris Real Estate

Dvůr jordánského panovníka popřel ilegální nákupy realit krále v cizině.

Dvůr jordánského krále Abdalláha II. označil zprávy o králově majetku nabytém za podezřelých okolností za pomluvu. Abdalláhovo jméno je mezi osobnostmi z devíti desítek zemí citovanými v dokumentech o podezřelých transakcích v kauze Pandora Papers.

Dvůr jordánského panovníka popřel ilegální nákupy realit krále v cizině.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Dvůr jordánského krále Abdalláha II. označil zprávy o králově majetku nabytém za podezřelých okolností za pomluvu. Abdalláhovo jméno je mezi osobnostmi z devíti desítek zemí citovanými v dokumentech o podezřelých transakcích v kauze Pandora Papers.

K osobnostem patří i český premiér Andrej Babiš.

V případě jordánského panovníka jde o mnohamilionové nákupy luxusních domů v cizině.

Královský palác v reakci uvedl, že kvůli bezpečnostním potřebám se tyto transakce příliš nezveřejňují. Ujišťuje ale, že k nákupu nebyly použity veřejné peníze.

Odtajněné dokumenty uveřejnilo v neděli Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ).

V dokumentech se uvádí, že jordánský vládce tajně nakoupil za minulých deset let s využitím offshorových transakcí luxusní rezidence za 106 milionů dolarů (2,3 miliardy korun).

Palác oznámil, že veškerý majetek panovnické rodiny je podrobován auditu. To, že má král nemovitosti v USA a Británii, podle paláce není tajemství.

"Není to nic neobvyklého ani nepatřičného," stojí v reakci. Dvůr označil zprávy o nelegálním nabytí těchto nemovitostí za pomluvu a vyhradil si právo na právní kroky proti šiřitelům.

Královský palác informoval, že některé z nemovitostí byly využity při oficiálních návštěvách, jiné při soukromých. Pořízeny byly z králových soukromých peněz, nikoli ze státních.

"Za všechny tyto nemovitosti osobně zaplatila jeho výsost. Nic nebylo hrazeno ze státního rozpočtu ani za to neplatilo ministerstvo financí," píše se v prohlášení královského paláce.

V dokumentech jsou informace týkající se asi 300 Čechů. Premiér Babiš podle nich přes offshorové firmy poslal takřka 400 milionů korun, za které pak koupil nemovitosti na francouzské Riviéře.

Babiš toto tvrzení považuje za pokus o očernění jeho osoby a za ovlivnění nadcházejících parlamentních voleb v České republice.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»