Provozuje:
Juris Real Estate

Dříve slavný hotel Lesní mlýn v Mariánských Lázních je na prodej.

Může se opět stát chloubou města.

Dříve slavný hotel Lesní mlýn v Mariánských Lázních je na prodej.

autor. JURIS REAL

Může se opět stát chloubou města.

K bohaté historii Mariánských Lázní patří kdysi proslulý hotel Lesní mlýn, který je teď na prodej. Někdejší mlýn a později hostinec, místo něhož byl vybudován rozsáhlý hotel, je spojený se jmény historických osobností – například rakouského knížete Metternicha, ministra zahraničí někdejšího Sovětského svazu Maxima Litvinova, ale i slavných spisovatelů, jako byl Franz Kafka.

Přímý prodej Lesního mlýna vyhlásila v těchto dnech přední realitní společnost Naxos a cena představuje 28 milionů korun.

Znamená to naději, že nový investor opuštěný hotel zrekonstruuje a dřívější chlouba lázeňského města opět přivítá své hosty.

„Obnovení hotelu Lesní mlýn by znamenalo příliv kapitálu, turistů a přineslo by také do Mariánských Lázní nová pracovní místa,“ říká ředitel Naxosu Jan Sachr. „Pro případného investora je areál zajímavý rozsáhlými vlastními pozemky přesahujícími jeden hektar. Díky tomu zde může nejen rekonstruovat původní budovy ale také vystavět nové. Což by mu umožnilo dispozičně uspořádat areál tak, aby přesně vyhovoval jeho podnikatelským záměrům. Na rekonstrukci a dostavbu bylo vydáno stavební povolení,“ dodává. Kromě hoteliérů by mohl Lesní mlýn podle Jana Sachra zaujmout například také provozovatele domů pro seniory.

Původní mlýn stál v blízkém sousedství známého Lesního pramene.

Podle historiků sem často rád zavítal i významný rakouský politik kníže Metternich. Po roce 1853 se z mlýna stal hostinec, který se později rozrostl v hotel. Místo získávalo stále větší oblibu.

Zdejším údolím se procházeli britský panovník Eduard VII., který navštívil Mariánské lázně devětkrát, spisovatelé Franz Kafka či Maxim Gorkij, český kněz a literát Václav Beneš Třebízský a další slavné osobnosti.

Ve třicátých letech minulého století měl Lesní mlýn 70 pokojů pro hosty. Od roku 1945 změnil název na hotel Alhambra, o pět let později se z něj stala odborářská zotavovna Donbas. Hotel ukončil provoz v roce 1992 a od té doby byl celý komplex zavřený.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»