Provozuje:
Juris Real Estate

Dražba lukrativních budov bývalého kláštera na náměstí Republiky bude 30. září.

Veřejná dražba areálu budov bývalého kláštera na náměstí Republiky v Praze se uskuteční 30. září. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude za objekt požadovat minimálně 790 mil. korun.

Dražba lukrativních budov bývalého kláštera na náměstí Republiky bude 30. září.

autor. JURIS REAL

Veřejná dražba areálu budov bývalého kláštera na náměstí Republiky v Praze se uskuteční 30. září. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude za objekt požadovat minimálně 790 mil. korun.

O prodeji lukrativního objektu rozhodla na začátku letošního dubna vláda. Dražební vyhláška byla zveřejněna dnes na centrální adrese. "Dražba je nejtransparentnější způsob prodeje majetku, striktně upravený zákonem o veřejných dražbách. Očekáváme, že výsledná cena bude při kontaktním způsobu podávání nabídek výrazně vyšší," uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. Podle Lidových novin je nabídka v případě státu jednou nejvyšší od počátku tohoto století. Zřejmě rekordním státním prodejem byl podle deníku prodej bývalých kasáren Jiřího z Poděbrad, což je dnešní Palladium. Kasárna v polovině 90. let prodalo ministerstvo obrany za 50 milionů německých marek, což tehdy představovalo zhruba 913 milionů korun.

V prostorách bývalého barokního kláštera sídlilo regionální pracoviště ÚZSVM pro Střední Čechy. To se loni v rámci úsporných opatření přemístilo do Ústředí ÚZSVM na Rašínově nábřeží v Praze 2. Budova je vedle divadla Hybernia, naproti je Obecní dům, poblíž jsou obchodní centra Palladium a Kotva. Lokalita je podle odborníků velmi žádaná, stát by tak s prodejem neměl mít větší problémy. ÚZSVM spustil v minulých měsících rozsáhlou informační kampaň s cílem oslovit co nejvíce tuzemských i zahraničních zájemců. O propagaci byla požádána také agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Arajmu se rovněž obrátila dopisem na představitele 74 zastupitelských úřadů cizích států sídlících v Praze se žádostí o podporu při propagaci u potencionálních klientů v jejich zemích.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»