Provozuje:
Juris Real Estate

Drahá metropole?

Kanceláře v Londýně stojí sedmkrát více než u nás.

Drahá metropole?

autor. JURIS REAL

Kanceláře v Londýně stojí sedmkrát více než u nás.

Náklady na provoz kanceláří v přepočtu na zaměstnance jsou v Praze sedmkrát nižší než v londýnském West Endu, který je z tohoto pohledu nejdražším místem na světě. Jedno pracovní místo tam vyjde na 29 340 dolarů (732 tisíc korun) ročně. Vyplývá to z výpočtů realitní poradenské společnosti DTZ. V Praze firmy za jedno místo zaplatí průměrně 4 010 dolarů (100 tisíc korun). Zatímco v Londýně či na Blízkém východě a Africe kancelářská místa stále zdražují, celosvětově loni náklady na jedno kancelářské místo klesly meziročně o 4,4 procenta. V českém hlavním městě loni propadly dokonce o 21 procent.

„Propady celkových nákladů na pronájem v Praze jsou způsobeny meziročním poklesem nájemného v důsledku zvýšené konkurence na pražském kancelářském trhu. Nájemné je uváděno v eurech, a vliv tak mělo oslabení evropské měny vůči dolaru,“ přiblížila hlavní důvody snížení nákladů vedoucí oddělení Research & Consulting v pražské kanceláří DTZ Lenka Šindelářová. Firmy v Praze podle ní také efektivněji využívají kancelářské prostory, průměrná pronajatá plocha na jedno místo se tak snížila. Kanceláří v Praze v poslední době výrazně přibývá. Celková plocha moderních kanceláří letos překročila tři miliony metrů čtverečních. Jen loni developeři dokončili 150 tisíc metrů čtverečních nových administrativních ploch, stejné množství je aktuálně ve výstavbě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Všechny články a aktuality »»