Provozuje:
Juris Real Estate

Do České republiky dorazilo Lambo.

Slavná značka otevřela prodejnu v metropoli.

Do České republiky dorazilo Lambo.

autor. JURIS REAL

Slavná značka otevřela prodejnu v metropoli.

Průměrný majitel supersportu Lamborghini je bohatý, má v garáži ještě minimálně další dvě auta. V České republice už je takových lidí očividně dost. I proto slavná italská značka nabízející ultraluxusní vozy nyní otevřela v Praze svoji prodejnu. A tím jen potvrdila zvyšující se zájem luxusních firem o český trh.

„Naším cílem je v ČR prodávat ročně kolem deseti až patnácti aut,“ řekl Stephan Winkelmann, šéf značky, která má v současnosti 130 dealerů ve 48 zemích. „A proč nám to trvalo tak dlouho, než jsme k vám dorazili? Už jsme tady jednou krátce byli, ale tehdy se to nepovedlo. Byla to pro nás lekce,“ vysvětlil Winkelmann. Podle jeho slov dlouho hledali nového partnera. Tím se stala společnost Porsche Inter Auto CZ, která už s italskou značkou Lamborghini spolupracuje v jiných zemích. V ČR má nyní pro její sportovní vozy tři proškolené mechaniky. Lamborghini patřící koncernu Volkswagen loni zažilo rekordní rok, když prodalo 2 530 aut. To bylo o devatenáct procent více ve srovnání s rokem předešlým.

Padesátiletý Winkelmann je přesvědčený, že i letos bude značka, která v současnosti nabízí jen dva modely – Aventador a Huracan – stejně úspěšná. Ne-li úspěšnější. „Pro nás ale nejsou cílem objemy. Protože my prodáváme sen, nikoli auta. Prodáváme méně, než jaká je aktuální poptávka. A oproti ostatním prodejcům ultraluxusních automobilů chceme vždycky zůstat menší.“

Lamborghini v tomto působí trochu schizofrenním dojmem. Chce úspěch, ale zakládá si na výlučnosti. Proto musí zájemci na jeho nový vůz čekat. Kdyby si „Lambo“ nyní v ČR objednali, tak by na ně přišla řada nejdříve v říjnu letošního roku. „Letos jsme vyprodali všechno až do začátku zimy,“ řekl Winkelmann. Podle něho se světový trh s ultraluxusními vozy neustále rozšiřuje, z 20 tisíc prodaných vozů ročně to už brzy bude 30 tisíc. Na dotaz, zda na něm Lamborghini zaboduje s novým SUV, o kterém se již měsíce spekuluje, odpověděl: „Tuhle otázku jsme čekal. Ptá se na to kdekdo. Je to něco, na čem pracujeme. Dosud ještě o tomto projektu ale nebylo definitivně rozhodnuto.“ Tím jen naznačil, že i meze rozhodování této úspěšné značky jsou omezeny. Má sice v rámci koncernu VW velkou volnost, ale ne absolutní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»