Provozuje:
Juris Real Estate

Dnešní konference představí kroky k digitalizaci českého stavebnictví.

O aktuální situaci digitalizace v českém stavebnictví, koncepci vlády a připravovaných krocích včetně stavebního zákona dnes budou hovořit tuzemští lídři digitalizace.

Dnešní konference představí kroky k digitalizaci českého stavebnictví.

autor. JURIS REAL, ČTK

O aktuální situaci digitalizace v českém stavebnictví, koncepci vlády a připravovaných krocích včetně stavebního zákona dnes budou hovořit tuzemští lídři digitalizace.

Právě digitalizace stavebního řízení je jedním z hlavních bodů, které hodlá současná vláda zavést do připravovaných úprav stavebního zákona.

O tom by na ministerstvu pro místní rozvoj měli diskutovat zástupci vlády, klíčových státních organizací a také předních stavebních firem.

Digitalizaci stavebního řízení proklamuje vláda jako jeden z hlavních cílů připravovaných úprav stavebního zákona. Slibuje si od toho výrazné zrychlení a zpřehlednění procesu stavebního povolení.

Podle vlády by mělo být de lege ferenda díky tomu možné např. sledovat jednotlivé kroky a postupy úřadů elektronicky v přehledných tabulkách.

V nich by měly být údaje o aktuálních krocích úřadu, lhůtách a dalších podmínkách. Už dříve zástupci kabinetu hovořili o tom, že návrh vláda Sněmovně předloží do poloviny roku.

Situaci kolem digitalizace stavebního řízení by měli na dnešní konferenci přiblížit za vládu např. místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti), dále ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) nebo ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Vyjma vládních kroků kolem stavebního zákona se konference bude věnovat také konkrétním projektům nebo využívání některých digitálních nástrojů v praxi.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»