Provozuje:
Juris Real Estate

Dnes se otevřou všechny obchody a další provozovny služeb.

Ode dneška se v celé České republice opět otevřou všechny zbývající obchody a některé další provozovny služeb, které byly dosud uzavřené kvůli epidemii nemoci covid-19.

Dnes se otevřou všechny obchody a další provozovny služeb.

autor. JURIS REAL, ČTK

Ode dneška se v celé České republice opět otevřou všechny zbývající obchody a některé další provozovny služeb, které byly dosud uzavřené kvůli epidemii nemoci covid-19.

Vyjma maloobchodu se mohou otevřít např. opravny obuvi, autobazary, autosalony, lanovky, solária, hodinářství, zlatnictví či truhlářství nebo cestovní kanceláře.

Vláda restrikce uvolňuje na základě šesti balíčků. Řídí se počtem nakažených koronavirem za sedm dní na 100.000 obyvatel.

Zmírňují se též pravidla pro nošení ochranných prostředků dýchacích cest venku.

Ode dneška je bude nutné nosit ve venkovních prostorách jen při setkání dvou a více osob vzdálených od sebe méně než dva metry, pokud nejde o členy jedné domácnosti.

Z maloobchodních prodejen dosud mohly mít otevřeno pouze vybrané obchody jako potraviny, lékárny, drogerie, optiky, obchody s dětským oblečení a obuví nebo květinářství.

Z provozoven služeb mohly fungovat např. zámečnictví, čistírny nebo autoservisy, k nimž se předchozí pondělí po nuceném uzavření na několik měsíců přidaly manikúry a pedikúry, kadeřnictví a kosmetické či masážní salony.

Postupně se také vracejí žáci a studenti do škol v jednotlivých regionech podle epidemické situace v daném kraji.

Dnes se k ostatním regionům České republiky přidají školy ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině v rotační výuce na druhém stupni základních škol a k plné výuce v mateřských školách. Obnoví se také klinická a praktická výuka vysokých škol.

Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) vláda zvažovala, že se dnes obchody a školy v některých okresech Vysočiny, Zlínského a Jihočeského kraje, kde je epidemická situace horší, neotevřou.

Kabinet ale nakonec uznal, že okresy jsou velmi malé jednotky a mobilitu významně nezvýší. Řada lidí dojíždí stejně do školy nebo do obchodu mimo okres, kde žije. Vláda tedy schválila, že školy, obchody a další služby se ode dneška otevřou v celém tuzemsku.

Dnes se otevřou i muzea, galerie a památky ve zbylých krajích, kde dosud nebyly přístupné veřejnosti. První výraznější rozvolňování v kultuře by podle Arenbergera mohlo nastat od 24. května.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) dříve uvedl, že venkovní akce s účastí až 700 sedících diváků a vnitřní akce s účastí až 400 diváků by se mohly konat už od 17. května, pakliže to dnes schválí vláda.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»