Provozuje:
Juris Real Estate

Developeři v metropoli do konce roku dokončí 2 000 bytů.

Developeři během posledního čtvrtletí letošního roku plánují v Praze postavit ještě 2147 nových bytů. Celkem jich tak bude letos v hlavním městě dokončeno 4684. Toto zjištění vyplývá z aktuální analýzy developerské společnosti Crestyl.

Developeři v metropoli do konce roku dokončí 2 000 bytů.

autor. JURIS REAL

Developeři během posledního čtvrtletí letošního roku plánují v Praze postavit ještě 2147 nových bytů. Celkem jich tak bude letos v hlavním městě dokončeno 4684. Toto zjištění vyplývá z aktuální analýzy developerské společnosti Crestyl.

Tři čtvrtiny těchto nových nedostavěných bytů byly přitom prodány už v polovině letošního roku. Pokračuje tak trend, kdy si lidé kupují byty ještě před jejich dokončením. "Příznaky vleklé krize již pomíjejí a pražský rezidenční trh se uzdravuje. Poptávka lidí po nových bytech nastartovala relativně rychle. Zatímco ještě vloni preferovali pořízení nemovitosti v již dokončených projektech, ve druhém čtvrtletí tohoto roku byly už více než dvě třetiny prodaných bytů v projektech, které jsou teprve ve výstavbě či dokonce zatím pouze na papíře," poznamenal obchodní ředitel developerské skupiny Crestyl Radim Sayed.

V příštím roce developeři v Praze podle Crestylu očekávají dokončení 3781 nových bytů, 38 procent z nich je v současnosti dokonce prodáno. Celých 78 procent těchto bytů se přitom teprve staví, stavba zbylých 22 procent bytů ještě ani nezačala. Na konci letošního třetího čtvrtletí měli developeři v Praze podle společnosti Trigema v nabídce celkem 7000 nových bytů, jejichž celková ceníková hodnota činila 32 miliard korun. Během prvních devíti měsíců letošního roku prodali developeři v hlavním městě 4250 nových bytů, což je meziročně o 22,7 procenta více. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality si lidé jen během třetího čtvrtletí koupili 1400 nových bytů, tedy ve srovnání se stejným obdobím minulého roku o 28 procent více.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»