Provozuje:
Juris Real Estate

Developeři mění v metropoli často zanedbané lokality k lepšímu.

V hlavním městě jsou místa, kam byste se před deseti lety dobrovolně nenastěhovali, ale dnes je těžké tam sehnat byt, takový je o ně zájem.

Developeři mění v metropoli často zanedbané lokality k lepšímu.

autor. JURIS REAL

V hlavním městě jsou místa, kam byste se před deseti lety dobrovolně nenastěhovali, ale dnes je těžké tam sehnat byt, takový je o ně zájem.

Třeba Anděl: kdysi zašlá průmyslová čtvrť na okraji města, dnes rušné centrum s nespočtem kaváren, restaurací a bohatou kulturou. A rozkvétají i další čtvrti.

Praze se konečně daří oprašovat zašlé čtvrti po obvodu historického centra. Kam jste včera šli se strachem, jdete dnes za kulturou nebo do vyhlášené restaurace. Potíž je v tom, že co se týče bydlení, většina lidí si přerodu čtvrti všimne, až když jsou ceny bydlení i služeb na vzestupu. To už bývá na koupi pozdě. Nabízíme vám tedy několik pohledů do blízké pražské budoucnosti. Zeptali jsme se realitních společností, které mají přehled o celém trhu, kde očekávají v příštích dvou až třech letech největší změny.

Podle databáze poradenské společnosti CBRE, která mapuje, kde všude se chystají nové bytové a komerční projekty, bude zajímavé dál sledovat proměnu Holešovic a z dlouhodobého pohledu také Vysočan.

„V Holešovicích se teď staví podél vody v jihovýchodní části a určitá aktivita je také kolem tržnice. Prostředí kolem nádraží Holešovice však developeři zatím sledují obezřetně. V severní části čtvrti se připravují různé zajímavé projekty, ale ještě potrvá, než budou vidět,“ popisuje Jan Hospodář, vedoucí oddělení pozemkových a nemovitostních akvizic společnosti CBRE. Dlouho už se mluví také o revitalizaci Bubnů. Velká proměna, podobná té, jakou zažil Karlín po povodních, čeká ve výhledu deseti let také Vysočany. „Bude to obrovská změna k lepšímu. Nyní se tam připravuje asi sedm rozsáhlých rezidenčních projektů. Některé jsou před územním rozhodnutím, jiné čekají na změnu územního plánu. Podél celé Kolbenovy ulice jde o území o velikosti několika desítek hektarů,“ dodává Jan Hospodář.

Novou tvář získá celá linie od náměstí OSN do Hloubětína. „Díky tomu, kolik projektů tam na sebe navazuje, projde území rozsáhlou změnou jako Karlín po roce 2002,“ dodává. Jakmile čtvrť ožije, rozvine se tam i obchod a další služby. Dva až tři projekty vyrostou na Rohanském ostrově a v Libni, kde staví developeři Sekyra Group a Crestyl, nebo na Palmovce (Metrostav). Tam vzniká atypický objekt, jehož investorem je Praha 8. Pod jeho střechu se vejde celá radnice a občané tu najdou všechny její úřady, dosud rozeseté v několika objektech v Libni. Otevření pro veřejnost je plánováno na první čtvrtletí 2016. Pronájem obchodních prostorů, který má na starosti společnost Cushman & Wakefield, je už rok před otevřením zajištěn z 99 procent Má vyhnat bezdomovce a narkomany). Podle odborníků mají největší šanci na růst hodnoty byty v Holešovicích, v oblasti Bubnů, a na Palmovce. „Ceny jsou tam dnes nižší než v Praze 3, 4, 5, 6 a v Karlíně, přitom jsou to lokality velmi blízko centra,“ soudí Michal Soták z Cushman & Wakefield.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»