Provozuje:
Juris Real Estate

Developer požadoval po ČD prodej pozemků neoprávněně.

Okresní soud v Českých Budějovicích zamítl žalobu developera, který se u Českých drah domáhal prodeje několika desítek pozemků tvořících železniční nádraží v Českých Budějovicích.

Developer požadoval po ČD prodej pozemků neoprávněně.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Okresní soud v Českých Budějovicích zamítl žalobu developera, který se u Českých drah domáhal prodeje několika desítek pozemků tvořících železniční nádraží v Českých Budějovicích.

„Soud tak potvrdil stanovisko Českých drah, že pozemky prodat nemusejí,“ uvedla mluvčí Vanda Rajnochová.

České dráhy uzavřely v roce 2008 smlouvu o projektu revitalizace českobudějovického železničního nádraží s CB Station Development.

Na jejím základě mu měly prodat pozemky určené k dalšímu rozvoji a tvořící většinu nádražního území, ovšem za předpokladu, že se developerovi podaří zajistit příslušnou změnu územního plánu. To se mu ve skutečnosti nepodařilo, avšak dával za to vinu Českým drahám.

Proto v lednu 2020 podal žalobu, kterou se i přes nesplnění smluvních podmínek domáhal koupě pozemků. Na výsledku sporu přitom byly závislé i další potenciální nároky developera. Celková hodnota sporu tak činila několik stovek milionů Kč.

„Po úspěšném zastupování Českých drah v početných sporech s italskou společností Grandi Stazioni o Hlavní nádraží v Praze se jedná o další významné vítězství, kterého jsme pro České dráhy dosáhli. Jsme velmi rádi, že naše soustavná práce pro tohoto klienta vede k dlouhodobé ochraně jeho zájmů a tím i veřejných financí,“ uzavírá Jaromír Císař, společník advokátní kanceláře CÍSAŘ, ČEŠKA, SMUTNÝ.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»