Provozuje:
Juris Real Estate

Develop. společnost vyzvala radnici Prahy 6 k demolici zchátralých vil na Letné.

Historické vily, které se nacházejí v lukrativní lokalitě v Bubenči (poblíž vjezdu do tunelu Blanka), patří k nejznámějším pražským chátrajícím domům. Developerská společnost Lordship proto podala již roku 2013 žádost o demolici pěti objektů.

Develop. společnost vyzvala radnici Prahy 6 k demolici zchátralých vil na Letné.

autor. JURIS REAL

Historické vily, které se nacházejí v lukrativní lokalitě v Bubenči (poblíž vjezdu do tunelu Blanka), patří k nejznámějším pražským chátrajícím domům. Developerská společnost Lordship proto podala již roku 2013 žádost o demolici pěti objektů.

Národní památkový ústav však označil zbourání vil za nepřípustné, kvůli tunelovému komplexu Blanka byla tato oblast v minulosti ochuzena již o dvě historicky i architektonicky cenné vily.

Proti demolici zbývajících se vyslovila např. i iniciativa Bubeneč sobě, která na svém webu detailně dlouholetou kauzu popisuje a která pražskému magistrátu a radnici Prahy 6 předala petici s mnoha podpisy, jež dávají najevo nesouhlas s demolicí.

Investor, který má nedaleko stavět také nákupní centrum Palác Stromovka, během let přišel s několika návrhy, radnice Prahy 6 však žádnou variantu nepovolila.

„Praha 6 sice říká, že nám demolici nepovolí do schválení nového projektu, ale na druhé straně aktivně bojkotuje veškeré návrhy,“ tvrdí ředitel společnosti Václav Matoušek.

„Místo toho, abychom mohli provést demoliční práce, jsme nuceni utrácet desítky tisíc korun na opětovné zazdívání oken a dveří, zajišťování plotů a vyhánění nezvaných návštěvníků,“ doplnil. Společnost by v místě ráda postavila komplex pěti administrativních budov s obchody, restauracemi a odpočinkovou zónou. Výška by kvůli zachování rázu památkové oblasti neměla přesáhnout 28 metrů. Současný projekt je k nahlédnutí na webu společnosti. Matoušek dopisem vyzval radnici k hledání společného řešení. Mluvčí radnice Martin Churavý reagoval, že k demolici chybí souhlas památkářů. „Praha 6 pouze ctí platné zákony, vyhlášky a předpisy,“ doplnil.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»