Provozuje:
Juris Real Estate

Dárci v zimě pořídili 30.000 nocleženek pro bezdomovce.

Dárci v letošní zimní sezoně pořídili 30.000 nocleženek, díky nimž mohou lidé bez přístřeší přečkat chladné noci v teple. Počet je tak téměř pětkrát vyšší než loni.

Dárci v zimě pořídili 30.000 nocleženek pro bezdomovce.

autor. JURIS REAL

Dárci v letošní zimní sezoně pořídili 30.000 nocleženek, díky nimž mohou lidé bez přístřeší přečkat chladné noci v teple. Počet je tak téměř pětkrát vyšší než loni.

Poukázka na přespání v noclehárnách Armády spásy stojí sto korun a koupit se dá na internetu. Člověk v nouzi za poukaz získá i teplou polévku a čaj, má také možnost se osprchovat.

"Nocleženka je vytištěna přímo v noclehárně, předána terénnímu pracovníkovi a ten ji předá přímo člověku v nouzi," uvádí web projektu. Každá nocleženka má své číslo. Dárci se tak dozvědí, že právě za jejich poukaz někdo z potřebných přespal v noclehárně Armády spásy v Praze, Brně, Karlových Varech, Ostravě, Krnově, Opavě, Šumperku či Havířově. V loňské zimě poukázky využilo přes 6 500 lidí.

Když si za noc v noclehárně osoby bez přístřeší platí samy, stojí je to obvykle mezi 30 až 45 korunami. Podle pracovníků zařízení je poplatek motivační, náklady ale nepokryje. "V ceně nocleženky je nejen nocleh, ale také teplá polévka s pečivem, čaj a hlavně možnost provést osobní hygienu a v případě potřeby i zdarma získat čisté oblečení nebo obuv. Reálný náklad za službu se pohybuje na osobu v rozmezí sto až 200 korun," uvádí web projektu. Dotace od státu pak pokrývají výdaje na energie, nájmy či mzdy pracovníků.

Nocleženky má na starosti Lucie Stejskalová, která web vytvořila. Stránky si v mrazivých únorových dnech prohlédlo čtvrt milionu lidí. "Je neuvěřitelné, že web, který jsme svépomocí před pár měsíci postavili, dokázal možná zachránit lidské životy," uvedla autorka projektu. Podle Armády spásy dárci mají o pořízení nocleženek zájem i po zimě. Poukázky, které se zakoupí nyní, rozdají terénní pracovníci potřebným na začátku příští zimní sezony.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»