Provozuje:
Juris Real Estate

Další růst úroků u hypotečních úvěrů se nekoná.

Prodej nových bytů v metropoli míří k rekordu.

Další růst úroků u hypotečních úvěrů se nekoná.

autor. JURIS REAL

Prodej nových bytů v metropoli míří k rekordu.

Průměrná úroková sazba u hypoték v České republice v září podle dat Fincentrum Hypoindexu stagnovala a zůstala na srpnových 2,11 procenta.

Pohybovala se tak jen 0,06 procenta nad nejnižší historickou hodnotou 2,05 procent, na níž setrvávala v květnu a červnu letošního roku.

V září si lidé sjednali 8600 hypoték v celkovém objemu 15,931 miliardy korun. Za letošních prvních devět měsíců bylo sjednáno 77 629 hypotečních úvěrů v objemu 139,766 miliard korun.

Není tak vyloučeno, že letos dojde k překonání rekordního roku 2013, kdy bylo za celý rok uzavřeno 95 834 smluv za 155,796 miliardy korun.

Nízké úroky u hypoték jsou jedním z hlavních tahounů prodeje nových bytů.

„Prostředí nízkých úrokových sazeb působí na prodej nových bytů více než blahodárně. Lidé umí počítat a vědí tak, že stále trvá období, kdy je koupě nového bytu vyjde levněji, než před pár lety. Navíc se situace české ekonomiky výrazně zlepšila, lidé nahlížejí na svoji budoucnost optimističtěji a nebojí se kvůli pořízení bydlení zadlužit,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je lídrem bytové výstavby v České republice. „Vliv levných hypoték se jasně odráží i v prodeji nových bytů. Například loni bylo v Praze prodáno 5950 nových bytů a letos očekáváme, že se prodá cca 7000 bytů. Jen za první tři čtvrtletí se dosud prodalo 5250 bytů a těší mě, že nejvýraznější podíl na tomto údaji mají prodeje bytů z našeho projektu EKOCITY Hostivař, kterých se jen za pět měsíců od zahájení prodeje na rezervační smlouvy prodalo přes 460 a staly se tak nejprodávanějšími byty letošního léta v Praze,“ uzavřel Evžen Korec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»