Provozuje:
Juris Real Estate

Chtěli rodinný dům.

Díky developerům teď nemají ale kde bydlet.

Chtěli rodinný dům.

autor. JURIS REAL

Díky developerům teď nemají ale kde bydlet.

Soudní pře developerů Hasan & Sons a ZR Group postihla vlastníky několika rodinných domů v Holasicích jižně od Brna. Původní partneři se rozhádali a jeden z nich proto zablokoval převod nemovitostí do katastru nemovitostí. Majitelé takřka hotových domů se nyní nacházejí v pozici rukojmích, než skončí soud. „Firma Hasan & Sons používá lidi jako rukojmí, aby nás dostala, kam potřebuje. Zažalovali nás a na KN nechali zapsat plombu ve chvíli, kdy jsme plánovali začít domky převádět na jejich nové majitele. Zájemci mají předjednané schválení hypotečních úvěrů, ale pokud je tam vyznačený spor, hypoteční banka peníze "prostě" nepustí,“ poznamenal prokurista brněnské společnosti ZR Group Roman Klimus.

Avšak právní zástupce pražské firmy Hasans & Sons Andrej Vacík to ale vidí jinak. „Dluží nám peníze za koupi projektu, který jsme jim prodali. Snažili jsme se s nimi dohodnout, ale nepovedlo se. Tohle je až ta poslední pojistka,“ uvedl Vacík. „Pro nás je věc zcela jasná. Prodali jsme jim část závodu i s pozemky za 85 milionů korun, nedoplatili nám 16 milionů, takže jsme se rozhodli odstoupit od smlouvy,“ zdůvodnil postup firmy. Soud by měl obchodní spor mezi oběma firmami dořešit v říjnu letošního roku. Obě strany se však mohou proti rozhodnutí odvolávat, takže nikdo neví, zda-li bude spor pokračovat i nadále.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»