Provozuje:
Juris Real Estate

Česko je stále atraktivnější pro výrobní firmy, které sem přesouvají své závody.

Trh průmyslových prostor byl i díky tomu loni rekordní, když se pronajalo více než jeden milion metrů čtverečních industriálních ploch.

Česko je stále atraktivnější pro výrobní firmy, které sem přesouvají své závody.

autor. JURIS REAL

Trh průmyslových prostor byl i díky tomu loni rekordní, když se pronajalo více než jeden milion metrů čtverečních industriálních ploch.

Při uvedení nejnovější zprávy průzkumu trhu Made in Czech Republic na to upozornila realitní poradenská společnost JLL.

"Česká republika si vydobyla skvělou reputaci. Nabízí totiž kombinaci vysoce kvalifikované a ne příliš drahé pracovní síly, výbornou infrastrukturu, vysoce kvalitní industriální nemovitosti třídy A a strategickou polohu uprostřed Evropy," vyjmenoval české přednosti vedoucí oddělení industriálních nemovitostí v JLL Harry Bannatyne. Podle něj Česku nahrává také nedávné zvýšení minimální mzdy v sousedním Německu. "Zdůrazňuje to jen zmíněné přednosti České republiky a činí z ní ještě populárnější destinaci pro přesun výrobních a průmyslových aktivit," soudí Bannatyne. K přesunu aktivit do Česka se v nedávné době rozhodly i společnosti Johnson Controls a allyouneed.com. "Obě firmy přesídlily do Boru u Tachova v plzeňském regionu, odkud zajišťují služby pro německý trh. Z jejich hal na dálnici D5 jsou kamiony na německých hranicích za deset minut a přitom firmy ušetří nejméně deset až 25 procent nákladů na pronájem. Náklady na pracovní sílu jsou pak dokonce třikrát nižší než v sousedním Německu," dodal Bannatyne.

Dalším příkladem je výrobce lékařských přístrojů a vybavení Smiths Medical, který od roku 2013 vyrábí i v Česku. "Pro rozšíření našeho provozu v Evropě a lepší přístup k evropským klientům a trhům jsme si vybrali právě Českou republiku. Mezi její hlavní výhody patří stabilní ekonomická situace v zemi, strategická pozice v rámci střední Evropy, vysoce kvalifikovaná pracovní síla a nízké náklady," vysvětlil viceprezident pro evropské operace ve Smiths Medical Mark Kelleher, proč si z více zvažovaných lokalit vybrali moravské Hranice ležící nedaleko univerzitních měst Olomouce, Ostravy a Brna. "Lokalita profituje z kombinace nižších provozních nákladů, přímého napojení na evropskou dálniční síť a blízkosti kvalifikované pracovní síly a regionálního dodavatelského řetězce," doplnil Kelleher. Podle JLL Česká republika profituje také z toho, že podle tří největších ratingových agentur má nejlepší rating ze zemí střední Evropy a také vysokou úroveň transparentnosti trhu. I díky tomu se zemi daří lákat také přímé zahraniční investice, jako například aktuálně od společností Nexen, Hyundai Mobis či Bell Helicopters.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Zákonodárci by se měli zabývat úpravou podmínek oddlužení.

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Koaliční vláda navrhla v souladu se svým programem zkrácení procesu z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky. Více»

Všechny články a aktuality »»