Provozuje:
Juris Real Estate

Česká republika je lídrem regionu v realitních investicích.

Česko je letos lídrem realitních investic ve střední a východní Evropě. Objem transakcí během prvních devíti měsíců letošního roku vzrostl meziročně o 130 procent na 2,358 miliardy eur (63,9 miliardy korun).

Česká republika je lídrem regionu v realitních investicích.

autor. JURIS REAL

Česko je letos lídrem realitních investic ve střední a východní Evropě. Objem transakcí během prvních devíti měsíců letošního roku vzrostl meziročně o 130 procent na 2,358 miliardy eur (63,9 miliardy korun).

Na veletrhu komerčních nemovitostí Expo Real v Mnichově o tom informovala realitní poradenská společnost CBRE. Už v pondělí svůj odhad zveřejnila společnost JLL, podle níž se v České republice od začátku roku prodaly komerční nemovitosti za 2,39 miliardy eur (64,8 miliardy Kč).

"Hvězdou v regionu je Česká republika, neboť v tomto roce byla uzavřena řada významných obchodů s nemovitostmi ojedinělými svým charakterem, například prodej obchodního centra Palladium v Praze či rezidenčního portfolia RPG Byty. Tyto dvě transakce samotné představují téměř čtvrtinu celkového objemu investic do komerčních nemovitostí v roce 2015," uvedla společnost CBRE. Na druhém místě je Polsko s 1,6 miliardy eur (43,376 miliardy korun), což představuje meziroční pokles o 15 procent. Statistiku může vylepšit množství probíhajících obchodů, jejichž uzavření se očekává před koncem roku.

"Menší trhy, jako například Rumunsko a Slovensko, registrují dvojciferný pokles investičních obchodů oproti roku 2014. V obou zemích by však probíhající transakce mohly být do konce roku dokončeny a výsledek tak zvrátit," tvrdí CBRE. Celkem se v regionu střední a východní Evropy bez Ruska podle CBRE letos proinvestovalo 5,3 miliardy eur (143,68 miliardy korun), tedy o tři procenta více než loni. "Zatímco v roce 2014 zaznamenaly nejvyšší investice kancelářské prostory (44 procent z celkového objemu), tento rok vede maloobchod se 41 procenty z celkového objemu investic. Více než dvě třetiny maloobchodních transakcí tvořily výběrové nemovitosti, umístěné v hlavním městě nebo ve velkých regionálních městech. Investory lákají tyto typy investic, protože výkonnost aktiv je ověřená, jak po stránce návštěvnosti, tak po stránce obratů nájemců, tudíž je téměř garantována stabilita příjmů z nájmu," informovala CBRE. Neustávající zájem investorů podle CBRE žene nahoru ceny nejkvalitnějších nemovitostí v celém regionu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»