Provozuje:
Juris Real Estate

Česká pošta prodá většinu sídla v centru metropole a postaví novou centrálu.

Česká pošta hodlá prodat většinu svého sídla v centru Prahy a postavit novou centrálu v pražských Vysočanech. Serveru Seznam Zprávy tyto informace sdělil generální ředitel České pošty Roman Knap.

Česká pošta prodá většinu sídla v centru metropole a postaví novou centrálu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Česká pošta hodlá prodat většinu svého sídla v centru Prahy a postavit novou centrálu v pražských Vysočanech. Serveru Seznam Zprávy tyto informace sdělil generální ředitel České pošty Roman Knap.

Z nynější centrály v Jindřišské ulici v Praze 1 si pošta ponechá historickou budovu s odbavovací halou.

Konkrétní rozvržení částí určených k prodeji pošta teprve chystá, studie má být podle serveru hotova do konce roku.

Důvodem prodeje větší části nynějšího sídla jsou podle Knapa hlavně úspory. "Je to velká a drahá budova v centru města. S obrovsky drahým pozemkem a provozem. Pouze udržování budovy v chodu stojí 40 milionů korun ročně," oznámil serveru.

Nová centrála pošty má vzniknout v pražských Vysočanech, kde pošta podle serveru vlastní pozemek u Poděbradské ulice.

"Městská část Praha 9 připravuje v současné době smluvní vztah, který by definoval role České pošty a Prahy 9 v daném území, a došlo tak ke vzájemné synergii projektů,“ řekla serveru mluvčí radnice Prahy 9 Marie Kurková.

Vyjma pošty totiž podle serveru chystají další projekty podél Poděbradské ulice také soukromí developeři.

Do vysočanské centrály by se přesunuli úředníci ze sídla v Jindřišské ulici i dalších budov pošty. Celkem má ve Vysočanech pracovat až 2 000 zaměstnanců pošty. "Do konce roku bychom měli vědět, kolik to bude stát," doplnil Knap.

V roce 2019 uvedl pražský magistrát, že jedná s Českou poštou o možném odkupu jejího sídla v Jindřišské ulici. Pošta ale následně prohlásila, že budova není k prodeji.

Už tehdy ale Knap mluvil o přestěhování administrativy pošty do jedné centrály na jiném místě. V roce 2019 Knap jako místo pro novou centrálu zmiňoval pražské Malešice.

Česká pošta plánuje podle Seznam Zpráv prodat také budovu bývalé celní pošty v Plzeňské ulici v Praze a další své budovy v jiných regionech.

Loni prodala areál bývalého kláštera svatého Gabriela v Praze 5 za 353 milionů korun. Z prodeje zbytného majetku chce Česká pošta inkasovat miliardy korun, píše server.

Česká pošta loni kvůli pandemii koronaviru prohloubila ztrátu o jednu miliardu na 1,382 miliardy korun. Letos se chce podnik vrátit k zisku, řekl v dubnu ČTK mluvčí pošty Matyáš Vitík.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»