Provozuje:
Juris Real Estate

Česká národní banka snížila úrokovou sazbu na 2, 25 %.

Jak dnes informovaly všechny relevantní noviny (pozn. Hospodářské noviny, Lidové noviny, Právo a MF DNES), bankovní rada ČNB ve středu snížila úrokové sazby, od kterých se odvijí úročení komerčních úvěrů, o půl procentního bodu.

Česká národní banka snížila úrokovou sazbu na 2, 25 %.

autor. JURIS REAL

Jak dnes informovaly všechny relevantní noviny (pozn. Hospodářské noviny, Lidové noviny, Právo a MF DNES), bankovní rada ČNB ve středu snížila úrokové sazby, od kterých se odvijí úročení komerčních úvěrů, o půl procentního bodu (srov. např. Vavroň, J. ČNB snížila úrokovou sazbu na 2, 25 procenta, Právo, citováno dne 18. 12. 2008, s. 1). "Hlavní úroková sazba tak klesla na 2, 25 procenta. Sníží se tak zřejmě úročení hypoték a spotřebitelských úvěrů, na druhou stranu pravděpodobně klesnou i úroky z vkladů. Česká národní banka tak následovala kroky ostatních centrálních bank Evropy, které sazby již snížily, aby pomohly zlevněním peněz svým ekonomikám směřujícím do recese. K rozhodnutí vedly bankovní radu mimo jiné i poslední údaje Českého statistického úřadu, že česká ekonomika celý rok zvolňuje tempo růstu a zpomaluje jak průmyslová výroba, tak stavebnictví, což znamená prudké zhoršení hospodářských vyhlídek do budoucna."

Nicméně toto snížení úrokových sazeb ze strany centrální banky nepovede dle našeho názoru ke zlevnění hypotečních úvěrů, které poskytují jednotlivé komerční (pozn. obchodní) banky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru