Provozuje:
Juris Real Estate

Češi, Moravané i Němci stále častěji řeší zajištění na stáří pomocí nemovitosti.

Češi vnímají stavební spoření jako způsob zajištění na stáří, ať už pomocí naspořených peněz či investice do vlastní nemovitosti.

Češi, Moravané i Němci stále častěji řeší zajištění na stáří pomocí nemovitosti.

autor. JURIS REAL

Češi vnímají stavební spoření jako způsob zajištění na stáří, ať už pomocí naspořených peněz či investice do vlastní nemovitosti.

Analogicky v posledních letech smýšlejí i Němci, kteří věří nemovitosti jako formě zajištění na stáří víc než zákonnému důchodu od státu.

Stavební spoření je v poslední době více vnímáno jako forma zajištění na stáří. Z aktuálních výsledků průzkumu IBRS pro Českomoravskou stavební spořitelnu (ČMSS) vyplývá, že pro 59 % respondentů je stavební spoření atraktivní produkt pro získání úvěru na koupi vlastního bydlení. Podobně uvažují i Němci. Podle průzkumu, který si nechala zpracovat Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH, akcionář ČMSS), důvěřují Němci nemovitosti jako formě zajištění na stáří víc než zákonnému důchodu od státu. „Plných 68 % Němců důvěřuje vlastní střeše nad hlavou jako zajištění na budoucnost víc než zákonnému důchodu. Jen 18 procent nahlíží na obě formy zajištění jako na rovnocenné,“ uvedl Manfred Koller.

Získání vlastního bydlení se v Německu ukazuje jako rozhodnutí zaměřené perspektivně do budoucnosti: 80 % vlastníků chce svůj dům nebo byt užívat i ve stáří. Pouze 11 procent vlastníků chce svou nemovitost ve stáří prodat, aby si koupili menší domek vyhovující seniorským nárokům a potřebám. Jak Němci své bydlení financují? Základ tvoří vlastní úspory, které chce využít 62 procent Němců. Úvěr od stavební spořitelny plánuje použít 56 % dotázaných a hypotéku 43 %. „Stavební spoření je v Německu populární nejen jako způsob spoření peněz, ale především jako cesta k budoucím výhodným úvěrům. Proto je stavební spoření velmi oblíbené i u mladé generace. Takovým směrem se v poslední době vyvíjí i český trh,“ uzavřel Manfred Koller.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»