Provozuje:
Juris Real Estate

Češi, Moravané a Slezané si na uzavřené obchody stále nezvykli.

Podle obchodních řetězců si Češi na uzavřené obchody stále nezvykli a jsou pak nemile překvapeni. Část obchodních center zůstane opět otevřená, část zavře.

Češi, Moravané a Slezané si na uzavřené obchody stále nezvykli.

autor. JURIS REAL

Podle obchodních řetězců si Češi na uzavřené obchody stále nezvykli a jsou pak nemile překvapeni. Část obchodních center zůstane opět otevřená, část zavře.

Např. pražské OC Palladium bude mít otevřeno, v ostravském OC Futurum bude přístupné jen multikino Cinestar a prodejna Alza.

Omezení se dotkne i 51 poboček prodejen řetězce s elektronikou Expert Elektro. Zákon je podle řetězce stále matoucí pro značnou část veřejnosti.

"Naše zákazníky se snažíme o omezení otevírací doby našich prodejen vždy předem informovat. Přesto mají lidé stále často problém s tím, pro jaký sváteční den zákon platí, a kdy ne," vedoucí marketingu Zuzana Adámková.

Alza.cz bude mít ve státní svátek 28. září otevřeny své provozovny za účelem výdeje zboží, řešení reklamací a pro prezentaci výrobků smluvních partnerů.

"Podle vypracovaného odborného právního posudku otevřením provozoven neporušujeme platné předpisy. V případě neotevření provozoven by zákazníci nemohli vracet výrobky v zákonem stanovené 14 denní lhůtě od převzetí zboží, reklamovat produkty, ani odevzdat na provozovnách Alza.cz vysloužilá elektrozařízení k recyklaci," uvedla mluvčí Patricie Šedivá.

Internetové obchody s potravinami dnes registrují velký zájem jak se lidé snaží předzásobit.

"Z dopoledních čísel je vidět, že zájem zákazníků je dnes opravdu velký, na úrovni silného pátku. Zákazníci taky dělají o 10 až 20 procent větší nákupy, než je ve všední dny běžné. Zájem tak bude dnes větší, než kolik je naše logistická kapacita," řekla ČTK Michala Gregorová z Rohlik.cz.

Datart bude mít otevřeno v prodejnách v Praze v Horních Počernicích a na Francouzské ulici, obě prodejny jsou menší než limitních 200 metrů čtverečních.

Otevřeno budeme mít také v Českých Budějovicích, kde se prodejna nachází v dopravně obchodním centru Mercury, jehož součástí je autobusové nádraží, tudíž se na ni vztahuje výjimka.

"Nicméně si myslíme, že o otevírací době by měli rozhodovat zákazníci. O svátku bude naše Datart doprava rozvážet spotřebiče, normálně bude fungovat i naše call centrum a e-shop. Každý zavřený den pro nás znamená ztrátu v řádu desítek milionů korun," dodala mluvčí Iva Pavlousková.

Obchody musí podle nové legislativy zavřít na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 28. října, 25. a 26. prosince. Na Štědrý den mohou mít otevřeno do 12:00. Zákaz prodeje se nevztahuje na obchody s prodejní plochou do 200 metrů čtverečních, lékárny, čerpací stanice, obchody na letištích nebo nádražích nebo na prodejny v nemocnicích. Podnikatelské svazy už kvůli normě podaly ústavní stížnost.

Podnikatelské svazy na začátku roku podaly ústavní stížnost, ve které žádají zrušení zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»