Provozuje:
Juris Real Estate

Ceny pronájmů tzv. studentských bytů rostou.

Za ubytování si studenti budou muset letos připlatit, v některých univerzitních městech meziročně až o pětinu. I přes nárůst cen pronajímaných bytů se poptávka studentů o bydlení na privátech pravděpodobně nesníží.

Ceny pronájmů tzv. studentských bytů rostou.

autor. JURIS REAL

Za ubytování si studenti budou muset letos připlatit, v některých univerzitních městech meziročně až o pětinu. I přes nárůst cen pronajímaných bytů se poptávka studentů o bydlení na privátech pravděpodobně nesníží.

Viníkem je zejména omezená kapacita vysokoškolských kolejí, kde se žádostí o ubytování uspěje zhruba každý pátý uchazeč.

Asi 3 270 korun měsíčně stojí ubytování ve dvoulůžkovém pokoji na pražské koleji.

Růst cen na rezidenčním trhu pocítí s novým akademickým rokem i studenti vysokých škol. Ubytování je vyjde dráž zejména v hlavním městě, kde podle statistik společnosti UlovDomov.cz cena pronájmu studentského bytu s dispozicí 3+1 vzrostla až o 19 procent. Nově tak činí průměrně 17 900 korun, tedy zhruba 2 980 korun na osobu plus služby. Podobnou fin. částku vynaloží taktéž studenti za ubytování ve dvoulůžkovém pokoji na některé z pražských kolejí. Výraznější nárůst cen letos zaznamenají ostravští studenti, kteří si budou muset za pronájem bytu se stejnými dispozicemi připlatit přibližně o 13 procent více. Zaplatí tak průměrně devět tisíc korun, tedy 1 500 korun na osobu plus služby. Naopak ubytování na koleji vyjde přibližně na 2 300 korun.

V případě Brna je situace o něco lepší (meziročně nárůst činí čtyři procenta). Cena pronájmu bytu 3+1 zde letos dosahuje průměrné výše 12 500 korun, tedy 2 080 korun na osobu plus služby. Ubytování na brněnské koleji přitom stojí zhruba 2 770 korun.

Výjimku naopak představuje Olomouc. Zde ceny zůstávají stejné jako v loňském roce. Studenti za pronájem bytu 3+1 opět zaplatí průměrně 10 500 korun (1 750 korun za osobu plus služby), ubytování na koleji vyjde mladé lidi na zhruba 2 700 korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»