Provozuje:
Juris Real Estate

Cenu pro nejlepší ekofarmáře letos obdržel Ekostatek Vlkaneč.

Ocenění Bartákův hrnec pro nejlepší ekologické zemědělce letos míří na Ekostatek Vlkaneč na Kutnohorsku.

Cenu pro nejlepší ekofarmáře letos obdržel Ekostatek Vlkaneč.

autor. JURIS REAL

Ocenění Bartákův hrnec pro nejlepší ekologické zemědělce letos míří na Ekostatek Vlkaneč na Kutnohorsku.

Bartákův hrnec je cena pro nejlepší české ekologické zemědělce, kterou uděluje Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO. Symbolické zlaťáky v podobě čerstvě ražených desetikorun každoročně věnuje zakladatel ceny Richard Barták. Cena byla založena v roce 1991 a je vyhlašována od roku 1992.

Putovní cenu v podobě keramického hrnce naplněného čerstvě raženými dvacetikorunami v hodnotě 30.000 Kč obdrželi Diana Benšová a Stanislav Svatoň za vynikající zpracování vlastní bioprodukce zeleniny, ovoce a bylinek a dlouhodobou osvětu ekologického zemědělství. Slavnostní předání bylo naplánováno na 26. května.

Ekostatek Vlkaneč je malé rodinné ekologické hospodářství na jihovýchodním konci kutnohorského okresu. Benšová a Svatoň obhospodařují 12 hektarů polností - ornou půdu, trávu na orné půdě, ovocné sady a pěstují zeleninu a bylinky. Ekologicky hospodaří od roku 2008. Jako jedni z prvních dodávali několik let bedničky s biozeleninou a ovocem zájemcům v Praze a na dalších místech, v hlavním městě provozovali obchod a před čtyřmi lety vybudovali zpracovnu v Golčově Jeníkově. Ze zeleniny a ovoce vyrábějí čatní, pálivé omáčky, džemy, povidla a další bioprodukty. V současnosti se kvůli suchu a nejistotě v produkci zeleniny a ovoce zaměřují více na pěstování i sběr 30 druhů bylin, které suší a zpracovávají na sirupy. Chystají rovněž pastevní chov ovcí. Kromě práce na statku pečují o dvě děti a rekonstruují dům.

Bartákův hrnec letos získává v pořadí již 26. ekologický statek. Zakladatelem akce, která se koná bez přerušení od roku 1993, je Richard Barták, nestor a jeden z prvních propagátorů ekologického zemědělství v České republice.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Zákonodárci by se měli zabývat úpravou podmínek oddlužení.

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Koaliční vláda navrhla v souladu se svým programem zkrácení procesu z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky. Více»

Všechny články a aktuality »»