Provozuje:
Juris Real Estate

Central Group má teď rozestavěno rekordních 2 065 bytů.

Největší rezidenční developer v zemi Central Group má v současnosti rozestavěno rekordních 2 065 bytů v deseti různých projektech po celé metropoli. Jednoznačně tak dominuje trhu bytové výstavby v Praze i České republice.

Central Group má teď rozestavěno rekordních 2 065 bytů.

autor. JURIS REAL

Největší rezidenční developer v zemi Central Group má v současnosti rozestavěno rekordních 2 065 bytů v deseti různých projektech po celé metropoli. Jednoznačně tak dominuje trhu bytové výstavby v Praze i České republice.

Ani ve své 22leté historii firma nikdy neměla naráz rozestavěno tolik bytů.

Vysoká rozestavěnost potvrzuje výsadní postavení společnosti Central Group na českém trhu a její obrovský náskok proti všem konkurentům. Aktuálních 2065 bytů ve fázi výstavby odpovídá více než polovině veškeré roční developerské stavební aktivity v hlavním městě.

Podle ČSÚ totiž bylo v loňském roce v bytových domech v Praze zahájeno celkem 3 949 bytů, přičemž toto číslo bylo nejvyšší za posledních šest let.

"Objem bytů ve výstavbě je velmi objektivním ukazatelem tržní pozice. Ukazuje také na potenciál rozvoje společnosti do budoucna a současně vylučuje kouzlení s čísly a matení veřejnosti takzvanými prodeji na rezervační smlouvy,“ poznamenal šéf Central Group Dušan Kunovský.

Mezi rozestavěnými bytovými domy Central Group přitom nejsou žádné „ležáky“, které by firma nemohla z nějakých technických důvodů dlouhodobě dokončit. Žádná z rozestavěných staveb není ve fázi výstavby déle než dva roky s jedinou výjimkou. Tou je Residence Garden Towers, což je vůbec největší bytová stavba v Česku, která se ale také již nyní dokončuje. Navíc v jediné budově nabídne celkem 700 bytů, a je tedy stavěna současně nikoli po etapách, jak je obvyklé u srovnatelně velkých bytových projektů, a proto její výstavba trvá o něco déle, než dva roky. Všechny rozestavěné projekty jsou stavěny v souladu s harmonogramem, a nemají tedy zpoždění.

Stavbu luxusní Residence Garden Towers Central Group nyní dokončuje. Společnost požádala o vydání kolaudačního souhlasu. V průběhu léta tedy čeká budovu kolaudace a noví majitelé bytů by se sem mohli stěhovat na podzim. V současnosti je vyprodáno více než 80 procent nabízených bytů. V červnu bude také ukončena výstavba první etapy projektu Letňanské zahrady se 139 byty. Také tam proběhne v létě kolaudace. K prodeji v této první etapě zbývá posledních 14 bytů, ve výstavbě jsou další etapy s celkem 365 byty, z nichž téměř dvě třetiny jsou vyprodány.

Naopak do konce roku Central Group ještě rozestaví dalších 406 bytů ve třech projektech na Praze 4 – Kamýku a Praze 5 – Zličíně a ve Stodůlkách.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»