Provozuje:
Juris Real Estate

ČUS a NSA požadují, aby i v pátém stupni šlo sportovat v halách.

Česká unie sportu a Národní sportovní agentura navrhly úpravy protiepidemického systému pro sport.

ČUS a NSA požadují, aby i v pátém stupni šlo sportovat v halách.

autor. JURIS REAL, ČTK

Česká unie sportu a Národní sportovní agentura navrhly úpravy protiepidemického systému pro sport.

I v nejpřísnějším pátém stupni chtějí povolit individuální sportování uvnitř, rekreační hráči by tak např. mohli využívat tenisové haly nebo badmintonová centra.

ČUS o tom informovala v tiskové zprávě.

Návrh úprav začal vznikat po pondělní schůzce lídrů českého sportu s ministrem zdravotnictví Janem Blatným. Ve čtvrtém i pátém stupni je teď amatérský sport prakticky uzavřený. "Prvotní návrh za sportovní prostředí potřeboval přepracovat, proto jsme přišli s upraveným řešením. Posunout nás mohou příjemnější metody antigenních testů a úhrada zdravotními pojišťovnami," prohlásil předseda ČUS Miroslav Jansta. Sportovat by podle návrhu, který obdrželi ministr zdravotnictví a premiér Andrej Babiš, šlo i v pátém rizikovém stupni. Rekreační hráči by tak např. mohli využít tenisové haly nebo badmintonová centra, a to pouze v režimu dvou osob na jeden kurt. Uzavřené by však musely být šatny a sprchy.

"Nepřijde nám logické, když stát povolí nakupování v obchodech a zároveň zakáže vstup do nafukovacích hal, které by využívali dva lidé z dostatečné vzdálenosti. I za nejhorší situace by měli lidé dostat šanci uvnitř sportovat. Víme, že si to na základě ohlasů z celé republiky moc přejí," prohlásil Jansta. Současná opatření nepovolují otevřít vnitřní sportoviště ani ve 4. stupni. V nově připraveném návrhu by mohlo využít halu maximálně šest lidí v roušce nebo s platným antigenním testem bez roušky. Tím by se mohly znovu rozběhnout rovněž tréninky dětí. Ve 3. stupni by už mohlo vnitřní sportoviště využívat deset lidí nebo maximálně jedna osoba na 15 metrů čtvrtečních. Venku by mohly sportovat dva hrací týmy na jedné ploše.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»