Provozuje:
Juris Real Estate

ČS nemovitostní fond prodal pražský logistický areál Barbican.

Hodnota realitní transakce je mírně vyšší než stanoví nezávislé odborné posudky.

ČS nemovitostní fond prodal pražský logistický areál Barbican.

autor. JURIS REAL

Hodnota realitní transakce je mírně vyšší než stanoví nezávislé odborné posudky.

Nejstarší a největší podílový nemovitostní fond na českém trhu, který obhospodařuje REICO investiční společnost České spořitelny, prodal na konci letošního srpna logistický areál Barbican v metropoli.

Důvodem prodeje jsou parametry této nemovitosti, které již neodpovídají současné investiční strategii fondu.

Jedná se zejména o nižší investiční stupeň budovy, lhůtu držení nemovitosti v portfoliu fondu a celkový charakter budovy. Prodejní cena areálu Barbican odpovídala jeho tržní hodnotě a prodej tak nijak neovlivní výnos fondu.

„Od prodeje areálu Barbican si slibujeme více prostoru pro nové akvizice prémiových komerčních nemovitostí v investičním objemu nad 500 milionů korun. Zde můžeme mít jako správce fondu větší přidanou hodnotu pro podílníky. Po posledních dvou akvizicích v Praze a Bratislavě navíc jednáme o dalších zásadních nákupech, které nadále vylepší kvalitu našeho portfolia,“ říká Tomáš Jandík, investiční ředitel společnosti REICO.

Logistický areál Barbican koupila společnost EIS Property Prague z investiční a developerské skupiny K&K Invest Group, která se zaměřuje zejména na budování rezidenčních jednotek a komerčních prostor a investice do nemovitostí.

Logistický areál Barbican leží v rozvinuté logistické oblasti Prahy 6, v těsné blízkosti mezinárodního letiště Václava Havla a poblíž pražského vnějšího dálničního okruhu.

Areál tvoří zejména hlavní skladová budova s minoritní administrativní vestavbou. Mezi hlavní nájemníky nemovitosti patří společnosti JAB, Textile House, Planet Drinks a nakladatelství Mladá Fronta.

ČS nemovitostní fond tímto prodejem snížil počet nemovitostí v portfoliu na devět. Tržní hodnota portfolia však i nadále překračuje 10 mld. Kč. Prodejem logistického areálu Barbican v Praze pokračuje ČS nemovitostní fond v plánované obměně vybraných nemovitostí, které již dosáhly stanoveného investičního horizontu nebo již nevyhovují požadavkům daným současnou investiční strategií fondu.

Fond zahájil obměnu svého portfolia prodejem administrativní budovy Antonína Macka v Ostravě v minulém roce, po kterém následovaly naopak nejnovější akvizice fondu, budovy Forum Business Center v Bratislavě a Rohan Business Center v Praze.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»