Provozuje:
Juris Real Estate

ČR je pátým nejdůležitějším trhem pro efulfilment v Evropě.

Výzkumná zpráva společnosti Prologis odhaduje, že se e-commercový průmysl v Evropě v následujících pěti letech dvojnásobně zvětší.

ČR je pátým nejdůležitějším trhem pro efulfilment v Evropě.

autor. JURIS REAL

Výzkumná zpráva společnosti Prologis odhaduje, že se e-commercový průmysl v Evropě v následujících pěti letech dvojnásobně zvětší.

Tento vývoj má dopad na dodavatelské řetězce, distribuční prostory a dovednosti, které podporují zásadní funkce e‑fulfilmentu a logistiky.

Prologis Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, uveřejnil výzkumnou zprávu, ve které poukazuje na růst odvětví e-commerce v Evropě a jeho dopady na ekonomiku regionu. Klíčovým objevem je, že růst e-commerce vedl během uplynulých tří let k pronájmu nových e-fulfillmentových prostor o celkové rozloze 5 milionů metrů čtverečních. Zároveň je hnací silou růstu zaměstnanosti v hlavních logistických centrech. Na Českou republiku připadá přibližně 10 procent celkové poptávky a 9 procent přímých pronájmů e-commerce v Evropě. Česká republika patří společně s Velkou Británií, Německem, Francií a Polskem mezi top pět trhů v Evropě.

Výzkumná zpráva s titulkem „E-commerce, e-fulfilment a tvorba pracovních míst v Evropě“ za pomoci hloubkové analýzy přímých pronájmů sleduje strategie e-fulfilmentu a preferované lokality zákazníků. Analýza ukazuje, že pokaždé, když v rámci e-commerce dosáhly prodeje hodnoty 1 miliardy EUR, bylo potřeba 77 000 metrů čtverečních nových prostor.

Budoucnost a důsledky tohoto vývoje:

•Nárůst pracovních míst: Očekáváme, že v nadcházejících pěti letech bude v nových zařízeních e-fulfilmentu třeba zaměstnat 200 000 nových pracovníků. To představuje vznik 100 pracovních míst každý den;

•Multiplikační efekty: V souvislosti s rostoucími tržbami a distribuovaným objemem zboží bude v dalších pěti letech potřeba 15 milionů metrů čtverečních nových logistických ploch;

•Lokalita: Nejžádanější jsou v současné době prostory na největších evropských trzích e-commerce, jako jsou Velká Británie, Německo a Francie, a rovněž v zemích s prostorem pro růst, jako jsou Polsko, Česká republika a Nizozemsko.

Výzkumná zpráva zároveň ukazuje, že komplementární odvětví včetně logistických nemovitostí, jež představují pro e‑commerce důležité opěrné body, budou z tohoto vývoje i nadále profitovat.

„V posledních třech letech tvořily pronájmy pro potřeby e-commerce 15 procent z celkově pronajatých logistických prostor. Očekáváme, že tento podíl dále poroste v závislosti na expanzi společností působících v e-fulfilmentu,“ řekl Chris Caton, senior viceprezident výzkumného oddělení společnosti Prologis, „nejvýraznější růst se očekává na třech největších evropských trzích e-commerce, jimiž jsou Velká Británie, Německo a Francie. Jen na těchto trzích může vzniknout poptávka po přibližně 10 milionech metrech čtverečních.“ Prologis je s více než 952 000 metrů čtverečních logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice (k 30. červnu 2015).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»