Provozuje:
Juris Real Estate

CPI BYTY má za sebou historicky nejlepší rok.

Přestože společnost CPI BYTY existuje na trhu již více než patnáct let, historicky nejúspěšnějším z pohledu hospodaření firmy byl právě rok 2014.

CPI BYTY má za sebou historicky nejlepší rok.

autor. JURIS REAL

Přestože společnost CPI BYTY existuje na trhu již více než patnáct let, historicky nejúspěšnějším z pohledu hospodaření firmy byl právě rok 2014.

Tržby společnosti dosáhly 497 milionů korun (neauditované výsledky), na historické minimum klesla delikvence nájemného i počet ukončených nájemních smluv a v plné síle se projevily důsledky deregulace nájemného.

Společnost CPI BYTY si i nadále zachovává status druhého největšího poskytovatele nájemního bydlení v České republice. Prostřednictvím pěti poboček aktuálně spravuje přes 12 500 bytů a množství nebytových prostor v celkem patnácti lokalitách na Severní Moravě, v Severních a Středních Čechách a v Praze. „Náročnost takto rozsáhlého a geograficky i technicky rozmanitého portfolia se projevuje ve vysokých nárocích na organizaci, finance i lidské zdroje,“ řekl David Štýbr, ředitel CPI BYTY. Z ekonomického pohledu se veškeré ukazatele v posledních letech vyvíjely pozitivně, přičemž rok 2014 byl s tržbami ve výši 497 milionů korun historicky nejúspěšnější. Důvodů bylo hned několik. „Na výši tržeb se projevil dlouhodobý růst činží v důsledku deregulace, který společnost CPI BYTY rozprostřela do několika let (2010 – 2013), a kdy se právě v roce 2014 projevila kumulace navýšeného nájemného z velké části portfolia (původně okolo 70 % bytů s regulovaným nájemným),“ tvrdí Daniel Bacík odpovědný za obchodní stránku společnosti CPI BYTY.

„Dalším důvodem je nejnižší procento pohledávek za nezaplaceným nájemným v historii CPI BYTY.“ A jak dále doplňuje Bacík, díky změně strategie při řešení nedoplatků z deregulovaného nájemného se navíc podařilo získat velké procento takto vzniklých dlužných částek, a tím opět posílit tržby společnosti. „Třetím faktorem je pozitivní saldo vrácených a pronajatých bytů, respektive nejnižší počet ukončených nájemních smluv v historii,“ dodává Bacík.

Investice do bytového fondu

V roce 2014 společnost vynaložila téměř 200 milionů korun. Investice většího objemu směřovaly např. do výměny výtahů v panelových domech v Českém Těšíně nebo v České Lípě, do oprav rozvodů vody a kanalizace (Třinec, Český Těšín), pokračovalo se také v opravách střech (Ústí nad Labem, Třinec), zateplování objektů (Litvínov, Česká Lípa) a výměně kotlů v Novém Městě pod Smrkem nebo úprav způsobu vytápění a ohřevu teplé užitkové vody na tepelná čerpadla v rámci programu na snižování energetické náročnosti objektů, které se dříve osvědčilo v České Lípě. Pokračuje také program revitalizace vstupních dveří a společných prostor nebo opravy komínů.

CPI BYTY investuje také do zabezpečování svých objektů, ať už posílením techniky jako jsou kamery, nebo zřízením bezpečnostních služeb v konkrétní lokalitě či objektech.

Pilotní projekt rekonstrukce bytů za účelem úpravy velikosti a dispozic a snižování energetických nákladů představuje bytový dom v České Lípě na ulici Zoubkova. Původně dva vchody s celkem 32 byty o dispozici 3+1 prošly kompletní revitalizací a bytový dům nabízí kvalitativně vyšší standard bydlení a nové dispozice bytových jednotek ve vyhledávané lokalitě. Bytové domy jsou kompletně zatepleny, byly zde instalovány nové rozvody a technologie i datové kabely. Celkovou obměnu zaznamenaly také vstupní a společné prostory. Pro oba vchody je společná místnost k sušení prádla a uložení kol. Rekonstrukce, která probíhala od roku 2013, si vyžádala 20 milionů korun. Zájem o bydlení v těchto bytech je velký. V následujících letech očekává CPI BYTY stabilizaci stávajících hospodářských údajů. S ohledem na ustálení výše nájmů nelze počítat ani s růstem příjmů v této oblasti. Cílem tak bude udržet aktuální ekonomickou bilanci a soustředit se především na další opravy nemovitostí a péči o nájemníky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»